1
Tenis

Novak Djokovic waves to the fans after the match against Dusan Lajovic at the ATP 250 Srpska Open 2023 at National Tennis Center on April 21, 2023 in Banja Luka, Bosnia and Herzegovina. (Photo by Predrag Milosavljevic/Starsport.rs)

NOLETOV PREDLOG ZA NEKI NOVI TENIS: ATP uvodi novine!

Objavljeno: 22.08.23 u 20:10

Srbin ima veliki uticaj.

Asocijacija teniskih profesionalaca usvojila je predlog Novaka Đokovića i uvodi program pod nazivom ‘Baseline’. Naime, to je transformativni program finansijske sigurnosti za igrače i on će biti isproban u narednim godinama. Program se sastoji od tri dela koji predstavljaju revolucijia i ide sa  ka tome da će veliki broj igrača moći da živi od tenisa.

Prvi deo programa je zagarantovana osnovna zarada za 250 najboljih tenisera sveta. Svaki Top 100 igrač će dobiti po 300.000 dolara, oni koji zauzimaju mesto između 101. i 175. dobiće 150 hiljada, dok će oni od 176. do 250. pozicije inkasirati 75.000 dolara.

Ovo će pomoći igračima da svoju sezonu planiraju sa većom sigurnošću i fokusom na igru i tim koji okupljaju. Zapravo ovde se radi o pokrivanju troškova trenera, fizioterapeuta, putovanja. Drugi deo je žaštita od povreda.

U zavisnosti od plasmana, igrači će dobiti između 50 i 200 hiljada dolara, kako bi  bi se što brže oporavili  i fokusirali se na oporavak i povratak na teren.

Treći deo  programa pomoći će igračima koji dolaze i tek treba da se okušaju u profesionalnom tenisu. Prvi ulazak u Top 125 na ATP listi doneće igraču 200.000 dolara, koje će biti plaćeno unared za narednu sezonu.

-Ova inicijativa je potpuna novost u načinu na koji tenis pristupa finansijama igrača. Ona predstavlja našu posvećenost igračima i njihovim karijerama. Ovo je samo početak i nadamo se da će se inicijativa proširiti i promeniti igru u godinama koje dolaze. – istakao je direktor ATP-a  Andrea Gaudenči.

Podsetimo, Novak Đoković je osvnovao svoju organizaciju PTPA i ova tema je da tada bila prvi put spomenuta. Nole je u saradnji sa svojim partnerima  uporno isticao probleme sa kojima se suočava velika većina igrača, a to je sveuticali na ATP da uradi nešto konkretnije na ovom polju.

 

6
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter