0
Atletika

Armin Sinancevic bacanje kugle during the Athletics three match between Serbia, Croatia, and Slovenia at Belgrade Athletic Hall on January 25, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

SP U ATLETICI: Sinančević se plasirao u finale, Kolašinac ispao! (FOTO)

Objavljeno: 19.08.23 u 13:50

Polovičan učinak naših sportista.

Prvenstvo Sveta za seniore i seniorke održava se u Budimpešti od 19. do 27. avgusta. Takmičenje će biti održano na potpuno novom Nacionalnom atletskom centru, koji je izgradjen na istočnoj obali reke Dunav na južnoj strani grada.

Arena će imati početni kapacitet od 35.000 za prvenstvo 2023. pre nego što će biti smanjena na 15.000. Kada se privremeni gornji sloj ukloni, stadion bi ostao sa kružnim platoom. Budimpešta će ugostiti preko 2000 takmičara iz 200 zemalja sveta, a boje naše zemlje braniće devetoro atletičara.

Prvog dana takmičenja led su probili naši kuglaši, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević koji su imali kvalifikacije. Zbog loših vremenskih uslova takmičenje je startovalo sa jednim satom zakašnjenja u prepodnevnoj sesiji.

Asmir Kolašinac najdalje je bacio kuglu u prvoj seriji 20.01 metara, što nažalost nije bilo dovoljno da se nadje u finalu planetarnog šampionata. Pored ovog hica Asmir je imao još jedan ispravan u trećoj seriji od 19.95 m. Armin Sinančević izborio je svoj plasman u finale hicem iz treće serije od 20.92 metara. On je u ukupnom plasmanu zauzeo deveto mesto u kvalifikacijama.

FOTO: ASS

Finale u bacanju kugle održaće se večeras od 20.35 časova. Pored Asmira i Armina, danas nas očekuju kvalifikacije u skoku udalj na čijem zaletištu ćemo takodje imati dve atletičarke Ivanu Vuletu i Milicu Gardašević.

Takmičenje možete pratiti na kanalu RTS i Eurosport 1.

 

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter