0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

TRAJKOVIĆ SAMOUVEREN PRED VOJVODINU: ‘Psihološka prednost je na našoj strani!’

Objavljeno: 18.08.23 u 13:40

‘Prvih 25 minuta protiv Partizana je model kakvog treba da se držimo’.

Fudbaleri Radničkog iz Niša će u okviru četvrtog kola Mozzart Bet Superlige Srbije gostovati Vojvodini na stadionu ‘Karađorđe’ u subotu od 19 časova. Šef stručnog štaba tima sa ‘Čaira’, Nikola Trajković izneo je svoja očekivanja pred ovaj susret.

Mislim da treba prvo da se vratimo na utakmicu protiv Partizana i prvih 25 minuta, zato što mislim da je to model kako bi Radnički trebao da odigra utakmicu protiv Vojvodine. Ako uđemo u utakmicu bez respekta, sa željom i voljom i uverenjem da možemo da dobijemo, mislim da će se to na kraju i desiti. – započeo je.

Potom se osvrnuo na protivnika.

Ono što je sigurno je da nas očekuje motivisan protivnik, promenili su trenera, a svaka smena donese neku reakciju. Pitanje je koliko su oni stigli da sve te pricnipe koje je doneo novi trener da savladaju, ali mi na to ne teba da se obaziremo, treba da idemo sa velikom željom i da pokušamo da utakmicu u Novom Sadu dobijemo i donesemo tri boda u Niš. – naveo je on.

Dotakao se raspoloženja igrača nakon utakmice sa Partizanom.

Od prvog dana ekipa deluje motivisano, zaista vidim reakciju kod njih. Naravno da su potonuli dan posle utakmice, verovatno im je sve to prošlo kroz glavu. To je ono o čemu ja pričam stalno, još od prve konferencije, neka protivnik da gol iz igre, iz organizovano akcije, a ne da im mi poklanjamo. Mi smo nažalost Partizanu dali poklon, jer ako se vratimo na tu utakmicu, oni nisu nijedan gol postigli iz igre. Verovatno su ušli u neku vrstu pritiska. Igračima sam rekao da prvih 25 minuta treba da bude model kakav trebaju da primenjuju, jer ako uspemo to da ponovimo, mislim da ćemo utakmicu da dobijemo. – poručio je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde. 

Zatim je rekao da njegovi igrači imaju psihološku prednost pred sutrašnji meč.

Mislim da će i dalje psihološka prednost u ovoj utakmici biti na našoj strani, oni su ti koji moraju pred svojom publikom da pokažu da su zaluženo igrali Evropu, da su još uvek jedna od najkvalitetnijih ekipa. Moraju da opravdaju ulaganja koja je Vojvodina imala u svoj igrački kadar. Isto tako doveli su novog trenera i od njih se očekuje reakcija. Ja sa druge strane mislim da njima neće biti uopšte lako ukoliko mi uđemo u utakmicu kao protiv Partizana. Psihološki, mi moramo da budemo rasterećeniji. – istakao je.

Na kraju je pričao o igračkom kadru.

Uglavnom su svi spremni, par znakova pitanja, ali mislim da će oni sutra izaći na teren. – zaključio je Trajković.

Osim njega, o ovom susretu svoj sud izneo je i strelac evrogola protiv Partizana, Sava Petrov.

Sutra gostujemo jednoj od naših pet najbolje plasiranih ekipa u prošloj sezoni. Samim tim to govori da nas očekuje jedan vemoa težak zadatak. Mislim da moramo da idemo sa verom, sa samopuzdanjem, jer imamo kvalitet da se u Niš vratimo sa bodovima. – kazao je Petrov.

Podsetimo, Radnički traži prve bodove u sezoni, pošto su u prva tri kola doživeli tri poraza (Čukarički 2:0, TSC 3:0 i Partizan 2:1) i trenutno zauzimaju poslednju poziciju u gol razliku 1:7. Ni ‘stara dama nije počea idealno šampionat, pošto su doživeli debakl od Crvene zvezde na startu 5:0, poraz od ‘crno-belih 2:0 i remi sa Napretkom 0:0.

Takođe, ispali su iz Evrope, izgubivši od APOEL-a u oba sustreta sa po 2:1.

 

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter