0
Domaći fudbal

Fudbal Super liga season 2013-2014 Cukaricki v Crvena Zvezda Marko Miric Marko Vesovic Omega Roberts Nikola Mijailovic looks dejected Beograd, 06.10.2013. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

OD FUDBALERA DO MAGACIONERA: Bivši igrač Crvene zvezde danas igra fudbal u jednom selu u Srbiji!

Objavljeno: 14.08.23 u 08:55

Nije mu bilo baš lako

Fudbalski put Robertsa Omege, mladog defanzivca iz Liberije, donosi priču o usponima i padovima, istrajnosti i novim počecima. Nakon više od deset godina u Srbiji, Omega je našao novu priliku da se vrati na teren i ostvari svoju fudbalsku strast.

Omega je stigao u Srbiju kao talentovan igrač, pun ambicija i želje da ostvari svoje snove. Počeo je u Slobodi iz Užica, gde je brzo privukao pažnju većih klubova svojom igrom u defanzivnoj liniji. Put ga je dalje vodio preko Smedereva, a vrhunac je bilo predstavljanje u Crvenoj zvezdi 2013. godine.

Međutim, iako su očekivanja bila velika, Omega se nije dugo zadržao na Marakani. Samo dva meča za Crvenu zvezdu nisu opravdala očekivanja, što je dovelo do brzog odlaska iz kluba. Njegov dalji put vodio ga je kroz nekoliko drugoligaških klubova u Srbiji i čak do lige takozvanog Kosova, gde je nosio dres Lirije.

Nakon turbulentnih fudbalskih epizoda, Omega je odlučio da se povuče iz fudbala i okrene drugim poslovima. Fotografija sa popunjavanjem tiketa u beogradskoj kladionici postala je simbol njegove fudbalske pauze. Magacioner je postao njegov novi poziv, ali ljubav prema fudbalu nije izbledela.

Foto: Printscreen/ LOGISTAR.RS

Nedavno je Omega odlučio da se vrati na teren, potpisavši ugovor sa BSK 1926 iz Baćevca. Njegova upornost i volja da nastavi sa igrom pokazuju pravu suštinu sporta – nikada ne odustajati od svojih snova.

Dok se Omega ponovo priprema za izazove fudbalskog terena, njegova priča ostaje inspiracija mladim igračima da istraju u ostvarivanju svojih ambicija. Njegova priča pokazuje da iako put može biti trnovit, istrajnost i vera u sebe mogu dovesti do novih početaka i nezaboravnih trenutaka na terenu.

46
8
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter