0
Košarka

Nikola Mirotic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Barcelona on March 28, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

POZNATI ITALIJANSKI NOVINAR O MIROTIĆU: ‘On je najveće pojačanje koje je Armanijevo rukovodstvo obezbedilo!’

Objavljeno: 13.08.23 u 15:55

Zanimljiva sezona je pred nama.

Novi košarkaš Olimpije iz Milana, Nikola Mirotić je najveće pojačanje u istoriji ovog kluba tvrdi Sandro Puljeze, tamošnji novinar.  Puljeze je rekao je Ćaćo Rodigez uspeo da napravi dosta toga u njihovom timu. ali da ne može da se poredi sa Mirotićem.

-Ćaćo Rodrigez je pomogao našem timu da napravi ogroman korak unapred i prirastao je srcima svih ljubitelja košarke u Milanu. Ipak, ne može da se poredi sa Mirotićem, koji je igrao u Realu, Barseloni i proveo pet sezona u NBA. Na individualnom nivou, on je najveće pojačanje koje je Armanijevo rukovodstvo obezbedilo još od 2008. godine. – naveo je.

Istakao je da su ciljevi kluba osvajanje domaćeš šampionata, ali i Evrolige. 

 -Jasan cilj je osvajanje titule u Italiji jer Olimpija želi da ponovi uspeh Dena Pitersona, koji je osamdesetih triput zaredom bio prvak Italije (od ’85. do ’87). Međutim, to više nije dovoljno, tim se sada ozbiljno koncentrisao na titulu u Evropi. – poručio je Puljeze. 

Podsetimo, Nikola Mirotić je bio gotovo sve dogovorio sa Partizanom, ali na kraju je odustao od toga transfera, a svoje razloge je izneo saopštenjem. On je u svojoj karijeri igrao za Real Madrid, Barselonu, Čikago Buls, Nju Orelans Milvoki.  Osim ‘crno-belih’ ovaj košarkaš je dovođen u vezu i sa Monakom, Panatinaikosom, Crvenom zvezdom, Bajernom, ali se na kraju odlučio za Milano.

0
4
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter