15
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

DA NISAM BIO NA OPERACIJI, NE BI SE NI IGRAO PETI MEČ: Čović surovo o regularnosti ABA lige, a najavio napad i na F4!

Objavljeno: 12.08.23 u 12:19

Surovo iskren prvi čovek crveno-belih.

Nebojša Čović otvoreno je govorio na temu naredne sezone, ali i nekih nemilih scena iz prošle, kao i budućnosti regionalnog takmičenja, ali i njegovoj regularnosti.

– Zvezda je napravila dobar tim. Videćemo da li ćemo još neko pojačanje dovesti. Imamo iskusnog trenera i dobar stručni štab. Naš cilj je da napravimo plasman za ulazak na F4 Evrolige, naravno i da sve ostale trofeje osvojimo i da napadnemo trofej Evrolige. Da se ne bismo pogrešno razumeli, selekcija je pojačana, ali biće pojačana i ulaganja. Mi to ističemo, mi smo klub koji vrlo transparentno daje kompletne pregelede svojih finansija i svoje troškove. Mi smo vrlo zahvalni državi i to ističemo. Za 12 sezona, Zvezda je osvojila 22 trofeja.

Tvrdi da je takmičenje ne baš organizaciono na visokom nivou.

– Ova sezona koja se završila, to je bio ružan cirkus koji se ponavlja iz godine u godinu. Zvezda preispituje svoje stavove i učešće i u Regionalnoj ligi. Što se tiče Superkupa, tu nema mistifikacije. Zvezda je raspoložena da ga igra, predložila je termin da to bude 12. septembra, i to je usvojeno na Skupštini, koje traju i po 20 sati. Nakon toga su se vratili i zadržali stari termin. Naime, 18. i 19. septembra je seminar trenera Evrolige u Barseloni. Mi nećemo da igramo Superkup bez našeg trenera. Evroliga je Evroliga.

 

– Hoćemo da imamo regularnu Regionalnu ligu u svakom pogledu. I u pogledu suđenja i u pogledu ponašanja publike. Ne igramo utakmice da bi nas neko verbalno i fizički linčovao. Ja sam bio na operaciji, verujte mi, ne bi se igrala peta utakmica. Spakovali bismo se i vratili i u autobus. Nakon prvih petardi i topovskih udara. Tada nas ni žandarmerija nije zaštitila.

Suđenje je jedan od glavnih problema tvrdi.

Da bude normalno suđenje. Postiže se tako što ćemo svi kontrolisati i pratiti suđenje. Otvorile su se priče da li su sudije bile korumpirane. Dokaz je kako je sudija sudio utakmicu. Na tom delu treba puno da se radi. Mi bi trebalo da procenimo, da li Regionalna liga daje doprinos našoj košarci. Mislim da Telekom daje preko 2 miliona evra godišnje za ABA ligu. NLB banka daje ok 400, 500 hiljada. Negde oko 2, 5 miliona. Znate, te pare da uložimo u domaću ligu, isto bi dobili veliku i značajnu ligu. Jesam da napravimo dobru analizu. Sport nije varijanta u kojoj ćete postaviti korporativni način razmišljanja pojedinih gazda. Mislim da nije baš bilo regularno suđenje u toku ABA lige, ali, zato to i analiziramo.

– Ako nam vi u medijima isto pomognete, da se u komentarima ne širi mržnja između Zvezde i Partizana, da ne širimo mržnju među klubovima.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

15
49
15 Komentara
  1. sta bi sa mojom objavom da je covic metastazirani karcinom srpske kosarke, i da u zadnjih 10 godina micic, bjelica i nedovic namerno izbegavaju reprezentaciju pod raznim izgovorima.

    2
    0
    Odgovori
  2. Daj ne jedi g…a vise,sj..o si kosovo pokra pomoc,sad hoces kosarku unazaditi umri vise i ne zali se nikom ne kvocaj covjece

    3
    1
    Odgovori
  3. Bez obzira sto sam partizanovac.Kosarka mi je omiljeni sport jer sam iz SRPSKE PRESTONICE(Cacka).Ali kad vidim da se toliko politika mesa u sport i gde jedan covek kao sto je Covic sebi daje za pravo da sam odredjuje neke stvari.Zapitam se onda kako ce nasi klubovi i reprezentacija izgledati za par godina.Mislim da ima u zvezdi ljudi koji su protiv njega ali da se plase da iznesu svoje misljenje i stav.A sto se tice medija trener koji je najvise insistirao na tome da se ne potpaljuje mrznja je Obradovic.Ali kad god je iznosio takve stvari na konferencijama ubrzo su usledila saopstenja iz protivnickog tabora.Ali moram da verujem da ce na kraju opet kosarka pobediti tj da ce opet sport biti sport.

    4
    1
    Odgovori
  4. ABA liga bi bilo normalno takmicenje da nije razularenih navijaca potpaljenim od strane otrovnog jezika njihovog idola doktora Covica.

    3
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter