0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

‘STARA DAMA’ PREDSTAVILA POPOVIĆA: ‘Volim odgovornost kod igrača!’

Objavljeno: 11.08.23 u 13:10

‘Privilegovani smo da imamo akademija kao što je ima Vojvodina i treba da gledamo u tom pravcu.’

Fudbalski klub Vojvodina predstavila je novog šefa stručnog štaba, a to je Ranko Popović, koji je od danas zvanično preuzeo dirigenstku palicu do kraja sezone. On je zanat pekao uglavnom u Japanu, a u Srbiju se vraća posle skoro dve decenije. Popović je rekao da se uželeo intervjua na maternjem jeziku.

-Posle dužeg vremena sam u Srbiji i neobično mi je da dajem intervjue na srpskom, ali sam se ovoga uželeo. Ne bih dugo da pričam, drago mi je što sam došao u ovako veliki klub. Sve informacije koje sam dobio su pozitivne, čuo sam da je klub organizovan i stabilan. U svetu je normalno da su redovna primanja i da se sve obaveze izmiruju na vreme, a ovde baš i nije, a to je preduslov za dobru atmosferu u klubu. Vi znate bolje od mene da Vojvodina ima jednu od najboljih akademija u regionu. – započeo je.

Dodao je da je uzbuđen i zahvalan što je dobio ovu priliku.

 -Uzbuđen sam i zahvalan sam što sam dobio priliku da radim ovde i probaću više da pričam sa igračima na terenu. Zahvalan sam što sam dobio priliku da radim u Vojvodini i želim da je zajedno postavimo tamo gde treba da bude. Pratio sam našu ligu redovno i ne znajući da ću doći, gledao sam nekoliko Vošinih utakmica. Naš najveći interes je da klub bude tamo gde treba da bude. – nastavio je on.

Otkrio je kakve igrače voli.

-Volim da imamo igrače koji znaju da igraju odgovorno i da vidim kvalitet kod fudbalera. Možda ćemo nekom igraču moći da nađemo drugu neku poziciju, ne bih da dajemo igračima etikete, da ih limitramo i kažemo: ‘moraš da igraš to’. Ako si igrač, onda možeš da igraš na više pozicija. Pokušaćemo da izvučemo maksimum iz ovog tima i da se u hodu transformišemo. Volim da igramo agresivno, napadački, i to svi vole, a znamo da nije lako do toga doći. – jasan je Ranko.

Istakao je da će se fokusirati na akademiju.

-Privilegovani smo da imamo akademija kao što je ima Vojvodina i treba da gledamo u tom pravcu, da izvučemo iz toga maksimum. Kvalitet treba da bude presudan, a ne drugi parametri. Došao sam na osnovu osećaja jer vidim da možemo da napravimo dobre stvari ovde. Svi u fudbalu hoće uspeh još juče, ali mi ćemo da radimo polako, skromno, ali na terenu da budemo neskromni i da stvaramo na osnovu onog što imamo. – poručio je on.

Potom je naveo ko će mu biti saradnici.

-Moji saradnici će biti Vladica Đurić, sa kojim radim već dugo i Milan Mirić, naš čovek iz Australije koji je klub Emirejts uveo u ligu i ostaviće posao tamo da bi radio sa mnom. Eto koliko je Voša privlačna. Nisu sve pare u životu, on se odriče onog što ima tamo, a ima više, zato što veruje u ovaj projekat. – kazao je novi trener Novosađana.

Govorio je da mu se dešavalo i ranije da preuzme ekipu u ovakvoj situaciji.

-Dešavalo mi se i ranije da preuzmem ekipu u ovakvoj situaciji. Morate uvek da verujete. Vidim da bi trebalo nešto da se koriguje, na nekim pozicijama, ali ne bi bilo korektno da pričam o konkretnim. Verujem u ovaj tim i uvek želim da vidim šta imam, a onda ću reći gde nam šta treba. Jedva čekam da počnemo da radimo, da napravimo jednu simfoniju i funkcionišemo kako treba. – istakao je Popović.

On će debitovati u nedelju protiv Napretka, pa je izneo očekivanja za taj susret.

-Gledao sam nekoliko utakmica i solidan je utisak. Moram da popričam sa igračima, da im prenesem energiju. Ne znam koja je to laka utakmica, pa je tako i sa ovom. Obično kad ovi po kafićima upišu bodove, onda ispadne najteža. Ne bih da razmišljam o lakim i teškim utakmicama već treba da ono što imaš i znaš ostaviš na terenu, a ne na Instagramu i na društvenim mrežama. Međutim, kao sportista i kao čovek uvek igram utakmicu da je pobedim, a ne da je ne izgubim. Možda ovo zvuči preptentno, ali moramo tako svi da razmišljamo, inače ne treba da budemo ovde. Ovi igrači su selektirani za Vojvodinu i sami treba da budu svesni toga da su ovde zato što poseduju kvalitet. Samo to treba da pokažu na terenu. Treba da uživaju i da se raduju fudbalu. Sigurno je veliki pritisak, jer je veliki klub, ali to je i privilegija da budemo bolji i da damo sve od sebe. – zaključio je Ranko Popović.

PodsetimO, Radoslav Batak je dobio otkaz nakon što su ‘lale’ doživele četiri uzastropna poraza uz gol razliku 2:11 i ispadanja iz kvalifikacija za Ligu Konferencija od APOELA. Za njegovo naslednika prvo se pominjao i Ljubiša Tumbaković, ali su se iz Novog Sada odlučili za drugo rešenje u vidu Popovića.

Potom se obratio  i sportski direktor Vojvodine, Marko Jovanović.

-Zahvaljujem se bivšem šefu stručnog štaba Radoslavu Bataku sa kojim smo imali lepu saradnju i uradili neke jako dobre stvari, posebno što smo pobedili Čukarički posle pet godina u Novom Sadu, kao i Partizan i napravili niz od 21 meča bez poraza. Ovu sezonu smo, nažalost, počeli sa četiri poraza i odlučili smo da malo razdrmamo atmosferu u klubu. U nedelju već igramo tešku utakmicu protiv Napretka u Kruševcu. Želim mnogo sreće novom šefu stručnog štaba Ranku Popoviću, koji ima bogatog inostranog iskustva, a i srpski fudbal mu nije nepoznanica, jer je radio jedno vreme u Spartaku, tako da zna šta ga čeka ovde. – naveo je Jovanović.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter