1
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

FILIPOVIĆ PORUČUJE: ‘Ne skrivamo se, prethodne dve godine sam bio na udaru Zvezde, a sada sam na udaru Partizana!’

Objavljeno: 01.08.23 u 12:35

 ‘Tema TSC – Partizan, jer je bilo turbulentno kolo, ali ove konferencija neće biti praksa.’

Počela je nova sezona Mozzart Bet Superlige Srbije, a već u prvom kolu smo videli skandal na utakmica TSC-Partizan. Zbog kontroverznih odluka glavnog sudije, Milana Mitića javilo se veliko nezadovoljstvo kod ‘crno-belih’. Susret je bio zanimljiv i dinamičan, ali je nažalost to palo u drugi plan.

Sporni momenti su bili posebno  tri dosuđena penala, među kojima se izdvaja jedan dosuđen u samom finišu prvog poluvremena. Osim toga  poništen je i pogodak, a jedan igrač Partizana zaradio je crveni karton, što je dodatno unelo tenziju na terenu.

Povodom ove situacije iz Humske su izdali zvanično saoštenje, a nije ostao nedorečen ni sportski direktor ovog kluba, Ivica Kralj koji je čak pozvao predsednika sudijske komisije, Dejana Filipovića da podnese ostavku. Pored njega, oglasili su se i igrači Partizana.

Povodom tih prozivski oglasili su se iz Saveza i naveli da će se povodom ovoga održati konferecnija za štampu.

-Predsednik Sudijske komisije Dejan Filipović održaće konferenciju za štampu na kojoj će sa predstavnicima medija razgovarati o aktuelnim temama, uz analizu utakmica prvog kola Superlige Srbije. –stoji u obaveštenju Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Danas je održana konferencija za medije od strane Dejana Filipovića koji je poručio da nigde ne beže.

-Ne bežimo, ne skrivamo se pa smo redovnu konferenciju pomerili koji nedelju ranije. Sad je tema TSC – Partizan, jer je bilo turbulentno kolo, ali ove konferencija neće biti praksa. Napravićemo retrospekitvu nekih situacija iz prethodne sezone, za koje mislimo da su važni. – započeo je.

Naveo je da je u prethodne dve godine bio na udaru Zvezde, a da je sada na udaru Partizana.

-U prethodne dve godine sam bio na udaru Zvezde, a sada sam na udaru Partizana. Šest sudija je sudilo sedam derbija prethodne sezone. Odustali smo do prakse da jedan sudije sudi po 15 derbija. Klubovi su imali ravnopravni tretman, prvak je odlučen u derbijima. Imali smo samo jednu VAR intervenciju, koja je bila u korist Partizana. Teška situacija uživo, iz više uglova kada se pogleda bila je ispravna intervencija. – istakao je FIlipović.

 

4
7
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter