0
Košarka

Nikola Kalinic Aleksandar Djordjevic Srbija - Francuska prijateljska utakmica, Serbia - France friendly basketball game EUROBASKET 2015, 12.8.2015. 12. Avgust 2015. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

SALE ĐORĐEVIĆ O ‘VEČITIMA’: ‘Iznenađen sam činjenicom da u Srbiji ima dovoljno novca za te enormne troškove!’

Objavljeno: 30.07.23 u 12:50

Nekadašnji selektor ‘Orlova’ govorio o ulaganjima.

Košarkaši Crvene zvezde su odigrali veoma dobru sezonu osvojivši dve titule, KLS Kup, ali je izostala AdmiralBet ABA liga. Crveno-beli’ su poraženi u finalnoj seriji ovog takmičenja od Partizana 3:2, takođe i u Evroligi su pružili sjajne partije, ali im je Top 8 faza izostala za dlaku.

Sa druge strane, tim Željka Obradovića je konačno trijumfovao u regionalnoj ligi nakon deset godina čekanja, a u Evroligi su se odlično pokazali. Obezdeili su četvrtfinale i bili nadomak plasmana među četiri najboljih. Poveli su 2:0 u seriji protiv Real Madrida, ali su ‘kraljevi’ uspeli da preokrenu i prođu u narednu fazu.

Što se tiče pojačanja, redove Zvezde napustio je argentinski duo Kampaco-Vildoza, Filip Petrušev, Ognjen Dobrić, Ivanović, a kao nova pojačanja su Dejan Davidovac, Marko Simonović, Miloš Teodosić, Adam Hanga, Majk Tobi, Džoel Bolomboj, Rokas Gijedraitis, Šabaz Nejpir i Jago Dos Santos.

Crno-beli’ su ostali bez Lesora, Eksuma, Papapetrua, Vukčevića,Madar, a u klub su stigli Jaramaz, Pontika, a svoju vernost klubu su produžili Panter, Naneli Ledej. 

Svoj sud o svemu ovome i dovođenju veliki broj igrača dao je nekadašnji osvajač Evrolige sa Partizanomčuveni Aleksandar Đorđević. Sale Nacionale’ je naveo da je iznenađen da se ovoliko para troši na transfere i da je ovo neki drugačiji nivo.

-To su dobre stvari za popularizaciju košarke. Mnogo se priča i o jednom i o drugom klubu i ljudi im daju masovnu podršku. Partizan i Crvena zvezda imaju veoma kompetitivne timove, a igrači i dalje dolaze. Ipak, iznenađen sam. Pre svega sam iznenađen činjenicom da u Srbiji ima dovoljno novca za te enormne troškove, ja nisam odrastao u takvom okruženju. Ovaj nivo je drugačiji i moramo da pričamo o tome, a videćemo da li će dati rezultate. – istakao je Đorđević.

8
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter