1
Košarka

Facundo Campazzo reacts near Uros Trifunovic (R) during the Aba League Season 2022-2023 Play Off Final Game 5 between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on June 22, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KAMPACO O NAPUŠTANJU ZVEZDE: ‘Novac jeste bitan faktor, ali nije glavni!’

Objavljeno: 29.07.23 u 12:40

‘Moja majka je bila srćna zbog ljubavi koju su mi pružili ovde u Madridu’.

Košarkaši Crvene zvezde su odigrali veoma dobru sezonu osvojivši dve titule, KLS Kup, ali je izostala AdmiralBet ABA liga. Crveno-beli’ su poraženi u finalnoj seriji ovog takmičenja od Partizana 3:2, takođe i u Evroligi su pružili sjajne partije, ali im je Top 8 faza izostala za dlaku.

Jedan od nosioca igre je bio Fakundo Kampaco, koji je sjajnim potezima i asistencijama zadivio publiku i brzo stekao simpatije. Međutim, on je kao i njegov sunarodnik Luka Vildoza napustio tim sa Malog Kalemegdana, ali popularni ‘Faku’ pojačao Real Madrid. 

On se vratio u špansku prestonicu, a za tamošnju ‘Marku’ govorio je da je želeo da igra još jednu godinu u NBA.

-Mislim da sam stigao onda kada je trebalo da stignem. Ono što vam je dato, dato vam je u pravo vreme. Želeo sam da probam da igram još jednu sezonu u NBA a desilo se da su me „katovali“ posle mesec i po dana. Našao sam se potom u čudnoj situaciji kada sam se vratio u Evropu, usred sezone, kad su timovi već kompletirali rostere, bilo je teško… – započeo je.

Dodao je da posle sezone u Crvenoj zvezdi mirniji i da je uspeo da se vrati u Real mesto koje oseća kao svoju kuću.

Bilo je ponuda, ali tad je već sve bilo komplikovano. Sada, posle sezone u Crvenoj zvezdi sam mirniji. Uspeo sam da ispregovaram sa Realom i srećan sam što sam uspeo da se vratim na mesto koje osećam kao svoju kuću. Vrlo sam motivisan i spreman za sve što nas čeka. – nastavio je on.

Otkrio je da je sve vreme bio u kontaktu sa ljudima iz Madrida.

-Uvek sam imao odličan odnos sa svima u Realu, još otkad sam otišao u NBA. Bio sam u stalnom kontaktu sa prijateljima iz Madrida, iz kluba, nikad te kontakte nisam izgubio. I tada sam znao da će mi, kad završim sa NBA, prioritet biti povratak u Real- naveo je Argentinac.

Kazao je da je novac bitan, ali ne i glavni faktor.

-Novac jeste bitan faktor ali nije glavni. Morate to imati u vidu kada donosite odluke, bilo da je reč o košarci ili o životu, uvek sam gledao da na moje odluke ne utiče novac. Na to stavljam veliki naglasak, ali nije jedina stavka. Sve stavljam na vagu i odlučujem prema tome šta me najviše raduje. To je ono što sam radio kroz čitavu svoju karijeru. Ispunio sam san da igram u NBA ligi, sada se vraćam u Madrid. – poručio je Fakundo.

Na kraju je jasno stavio do znanja koje najsrećniji što se vratio u Real.

-Moja majka je bila srćna zbog ljubavi koju su mi pružili ovde u Madridu i koliko mi je ovde uvek bilo lepo. Ona voli ovaj tim, klub, grad, zemlju… – istakao je Kampaco.

3
8
1 Komentara
  1. Ustvari Kampaco je zvezdasima porucio sledece; Dzabe vam novci, moji sinovci, ja uzeh 1,6 miliona evra za 6 meseci i idem dalje, a vi vidite sta cete ?….

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter