0
Domaći fudbal

during the Friendly match prijateljski mec between Crvena Zvezda and AFC Fiorentina at stadium Rajko Mitic (Marakana) on July 26, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

O MAMA JA ZALJUBIO SAM SE! (VIDEO)

Objavljeno: 26.07.23 u 22:30

Renome svetskog prvaka se ponovo oseća na Marakani.

Mladi zvezdaši ne znaju za bolje, ljudi rođeni nakon Barija odrastali su na mitovima te generacije, ali sada imaju jednu svoju modernu verziju superzvezde koja je faktor na najjačem nivou.

Igrala je Crvena zvezda pod Vladanom Milojevićem ratnički fudbal, gde nikome u Evropi nije bilo lako da pobedi Zvezdu, ali deficit kvaliteta se osećao protiv onih najjačih timova.

Koje bio bara-bar sa Zvezdom, nije mogao da je savlada, Trnava,Slacburg, Kopenhagen, Jang Bojs i ostali padali su pod čistim inatom i voljom i perfektnom disciplinon tima popularnog Miloja, ta Zvezda prosto nije dala da bude pobeđena i sa nožem u zubima kidala je rivala do prolaza.

Čak ni moćni Liverpul i Napoli nisu mogli da slome crveno-beli zid koji je Vladan Milojević složio gotovo do perfekcije kada uzemo u obzir sa kakvim kvalitetom je raspolagao.

Deki Stanković potom je došao, uneo u ekipu onaj duh kreativnosti od kako je bio igrač na Marakani, a Zvezda je dovoljno stala na noge da ne mora da igra zatvorenog garda u drugom po snazi evropskom takmičenju, i da tu može sa svima igra na pobedu.

To je i pokazao, letalnost koja je falila u kvalifikacijama, došla je u Grupnim fazama, i dva lako obezbeđena proleća, uz pregršt istorijskih pobeda, i ispadanja na jednu loptu od Milana i Rendžersa  su ispisali nove stranice zlatne Zvezdine istorije u ovom veku, ali ono što je imalo lepotu i efikasnost, nije imalo odlučnost da se dođe do grupe LŠ.

Potom Miloš Milojević, reklo bi se prelazno rešenje. Ipak, uspeo je da upiše dve pobede u grupnoj fazi, i osvoji ono što ni njego prezimenjak nije mogao, a to je dupla kruna, a nakon toga, dolazi izvesni Izraelac.

Barak Bahar je od Zvezde za dva meseca napravio mašineriju, koju ni malo ne zanima ko je sa druge strane terena. Da li Nefči, Užice, Fener ili VIola, Zvezda melje, Zvezda gazi, Zvezda napada i Zvezda dobija utakmice.

Pripremni mečevi jesu u toku, ali rivali su sve sem naivnih, a ovo do sada pokazano je dovoljno da i kod onih najvećih skeptika probudi euforiju da ova Zvezda nije samo turista u Evropi, nego da ima prisustvo kako njenoj bogatoj istoriji dolikuje.

Pojačanja su dovedena, uklopila se, i deluje da su apgrejdovala ovaj roster crveno-belih na neki neslućen nivo. Olajinka ili Kraso kao jedno pojačanje bi bili odlični, a kao tandem, čista fantazija za sve navijače crveno-belih.

Sada, čekamo početak Superlige, da vidimo kako će Bahar i tim reagovati na prvom takmičarskom izazovu, ali Vojvodini je u ovom momentu više potrebna pomoć više sile nego što Novosađani mogu realno da pariraju šampionu naše zemlje.

Šta očekujete od Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
30
4
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter