0
Domaći fudbal

Fudbal Season 2019-2020-General overview of FK Crvena Zvezda football stadium Rajko Mitic-An aerial view-Ilustracija Illustration Beograd, 23.03.2020. foto: Marko Djokovic/Starsportphoto©

NEKO MORA NAPUSTITI CRVENU ZVEZDU: Direktor izneo koliko mora da se inkasira od transfera na Marakani!

Objavljeno: 15.07.23 u 23:46

Konstantno se novac okreće.

Crvena zvezda je u ogromnom finansijskom dobitku usled svog učešća u grupnoj fazi Lige šampiona, ali kako bi bila konkurentan tamo tim mora da bude još kvalitetniji nego što sama zarada od Evrope pokriva, pa se samim tim i rashodi povećavaju, a pojedini minusi moraju da se krpe prodajom najboljih fudbalera.

„Nije lako održati balans između poslovnih i sportskih rezultata. Crvenoj zvezdi je potrebno oko 50 miliona evra prihoda na godišnjem nivou da bismo mogli da budemo konkurentni na evropskoj sceni i realizujemo sve sportske ciljeve. U prethodne tri godine smo imali niže prihode od planirnih jer se nismo plasirali u Ligu šampiona, nedostatka prihoda od ulaznica zbog korone i nedostatka prihoda od transfera zbog poremećenog tržista zbog korone, kao i zbog odbijanja brojnih ponuda iz želje da imamo što bolji tim na terenu.“ rekao je operativni direktor srpskog šampiona Marko Petrović u izjavi za Tanjug i nastavio:

Prihodujemo 15 do 30 miliona evra od UEFA u zavisnosti da li igramo Ligu šampiona ili Ligu Evrope i 12 do 15 miliona od transfera. To su dva osnovna stuba prihoda Zvezde. Pored toga imamo pet miliona od generalnog sponzora kompanije Gazprom Neft, do pet miliona evra od ulaznica i još pet od ostalih sponzora i drugih prihoda“.

 

3
7
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter