0
Evroliga

Facundo Campazzo (R) Dante Exum (C) and Mathias Lessort during the Aba League Season 2022-2023 Play Off Final Game 5 between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on June 22, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DA LI JE KONAČNO POZNATA KAMPACOVA SUDBINA: Novinar Marke objasnio status argentinskog košarkaša!

Objavljeno: 10.07.23 u 14:58

Sve je završeno, prema njihovim rečima.

Deluje da je sve gotovo i da se Fakundo Kampaco vraća u redove madridskog Reala, prema izveštaju španskog radija Marka, tačnije novinara Karlosa Santosa.

Transfer bi trebao biti finalizovan do kraja nedelje, a očekuje se da bude zvanično potvrđen pre vikenda, kako bi se izbegle komplikacije vezane za aktiviranje druge godine Kampacovog ugovora s Crvenom zvezdom, što se dešava u subotu, 15. jula.

Po dolasku u Crvenu zvezdu, Kampaco je potpisao ugovor do leta 2024. s klauzulom koja aktivira drugu godinu ukoliko ne promeni klub do navedenog datuma. Veze između Kampaca i Reala postoje još od pre dolaska u Beograd, ali tada transfer nije bio moguć.

Pitanje koje ostaje je kako će iskusni plejmejker rešiti drugu polovinu duga od oko šest miliona evra koji je prema Realu nastao još od njegovog odlaska u NBA. On bi navodno u Madridu trebao da zaradi 9 miliona evra za 3 godine, što je kada se oduzmu porezi oko milion i po evra po sezoni.

U protekloj sezoni, Kampaco je sa Crvenom zvezdom osvojio titulu u Košarkaškoj ligi Srbije i Kup Radivoja Koraća, ali ekipa nije uspela da se plasira u plej-of Evrolige niti da odbrani titulu u ABA ligi.

5
15
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter