0
Fudbal

FOTO: Twitter/@juventusfcen

UEFA DONELA ODLUKU: ’Stara dama’ lišena Evrope naredne sezone!

Objavljeno: 09.07.23 u 19:22

Teški dani za ’crno-bele’.

Juventus je imao turbulentnu sezonu sa mnogim usponima i padovima. Seriju A su zavrišili kao sedmi, a ispali u polufinalima Lige Evrope i Kupa Italije. Prvo je uprava morala da ode zbog finansijskih malverzacija, pritom su im oduzeti bodovi (15), a onda vraćeni. Taman su ušli u dobru seriju, a onda ponovo oduzmanje bodova i to kada su bili drugi na tabeli, ali ovog puta 10.

’Stara dama’ je trebalo da igra kvalifikacije za Ligu Konferencija, međutim pre izvesnog vremena je klub podneo zahtev da ne igra Evropu naredne sezone, kako bi izbegli kaznu UEFE zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Torinu nemaju pretenzije da igraju u trećerazrednom takmičenju, uz to im nije isplativo, a ujedno bi pokušali da to iskoriste kako bi ublažili kaznu koja ih čeka od strane evropske kuće fudbala zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Zato su oni, prema informacijama „Tuttosporta“, predložili UEFI nagodbu da ih izbaci iz Lige konferencija i da odustanu i povuku se iz projekta Superlige. Kako piše ‘Korijele delo Sport’ Juventusu će biti uslišena molba i evropska kuća fudbala će ih izbaciti iz svih međunarodnih takmičenja za narednu sezonu.

Umesto njih u Ligi konferecnija će igrati Fiorentina, a Juve će moći da se takmiči u Evropi u sezoni 2024/25 ako u narednoj izbori mesto koje vodi tamo.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter