0
Košarka

FOTO: ABA liga/Emilija Jovanović

POVEZIVALI SU GA SA PARTIZANOM: MVP gledao utakmice crno-belih, ali ne nastavlja karijeru u Beogradu!

Objavljeno: 08.07.23 u 12:48

Ostaće u VTB ligi.

Nakon što je raskinuo saradnju sa španskim timom Valensijom početkom juna, Nenad Dimitrijević je privukao interesovanje nekoliko evropskih ekipa. Među destinacijama u kojima bi mogao da nastavi karijeru, spominjao se i Partizan, ali do promene sredine neće doći, jer je 25-godišnji bek je odlučio da ostane u VTB ligi i ponovo se pridruži Uniksu iz Kazanja.

Dimitrijević je tokom prethodne sezone ostvario izuzetno dobre rezultate sa Uniksom. U 47 utakmica između, beležio je prosečno 12,8 poena, 5,6 asistencija i 2,5 skokova po meču.

Njegove impresivne igre su dovele do trijumfa Uniksa nad Lokomotivom Kubanj u finalu, a Dimitrijević je proglašen za najkorisnijeg igrača tog takmičenja.

Dimitrijević je rođen u Skoplju, a od 2012. do 2016. godine je stasavao u akademiji Huventuda iz Badalone. Nakon toga, pet godina je proveo igrajući za taj tim na profesionalnom nivou sve do 2021. godine, kada je prešao u Valensiju.

Posle uspešne pozajmice u Uniksu, odlučio je da potpiše i 1+1 ugovor sa tom ekipom kako bi ostao u Rusiji.

1
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter