0
ATP

FOTO: ATP Tour @atptour/ Twitter screenshot

ALKARAZ PRED VIMBLDON: ’Novak je glavni favorit, teško je pronaći slabost u njegovoj igri!’

Objavljeno: 03.07.23 u 08:50

Španac nahvalio srpskog tenisera.

Danas počinje novi grend-slem turnir na travnatoj podlozi u Londonu poznatiji kao Vimbldon, koji će okupiti najveću elitu u svetu tenisa, a trajaće do 16. jula. Titulu brani najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, koji danas počinje pohod na svoj 24. grend-slem. On će od 14:30 odmeriti snage sa Pedrom Kačinom.

Đokovićev najveći rival biće sigurno prvi reket sveta, Karlos Alkaraz. On je pred start turnira govorio o Novaku i poručio da bi voleo da igra finale sa njim.

– Rekao bih da su svi pod pritiskom. Ne samo ja, već svi koji moraju da igraju najbolje što je moguće tri sata na grend slemu. Moram da se nosim sa tim, ali to je nešto što želim. Nadam se da ću ovde igrati finale sa Novakom. Mislim da ću biti u stanju da stavim pod pritisak druge igrače, uključujući i Đokovića. Došao sam na Vimbldon sa mnogo samopouzdanja misleći da mogu da napravim dobar rezultat. Ipak, po meni, glavni favorit je Đoković. – istakao je španski teniser.

Dodao je da se Đoković odlično kreće, da ima čist udarac i da je teško pronaći slabost u njegovoj igri.

– Novak se odlično kreće. Ima čist, veoma čist udarac. To je u stvari mešavina. Rekao bih da ni u čemu nije loš. Uvek stvari čini veoma lakim. Teško je pronaći slabost u njegovoj igri. – naveo je Karlos.

Špancu bi u četvrtfinalu potencijalni protivnik mogao biti Kapser Rud, a on je rekao da dug put i da bi bilo sjano da igra protiv njega.

– Dug je put do četvrtfinala. Bilo bi sjajno da igram protiv Holgera. Igrali smo zajedno od 12 godine. On nije mnogo igrao na travi. Mislim da mu je Kvins bio prvi ili drugi turnir na travi, ali se pokazao sjajno. – zaključio je Alkaraz.

 

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter