0
Evropske lige

Lazar Samardzic Fudbalski Savez Srbije, FSS, Trening reprezenacija, Stara Pazova Beograd Srbija 20.3.2023. Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

SAMARDŽIĆ NA RADARU VELIKANA: Srbin prva meta gradskih rivala!

Objavljeno: 01.07.23 u 23:35

Čekamo da vidimo ko će ga pre ubediti

Mladi srpski fudbaler Lazar Samardžić privukao je pažnju italijanskih fudbalskih giganta svojim impresivnim nastupima u dresu Udinezea tokom protekle sezone.

Nakon što je Milan prvi pokazao interes za ovog vezistu iz Udina, odmah je i Inter ušao u trku za njegov potpis. Počela je prava trka između ova dva milanskog rivala za mladog Srbina.

Skauti Milana, Paolo Maldini i Riki Masara, koji su nedavno napustili klub, su pratili Samardžića tokom sezone. Iako su oni sada otišli, njihovi izveštaji ostali su u klubu, a neko drugi u Milanu treba da nastavi pregovore ukoliko gradski rivali iz Intera ne preduhitre.

Prema izveštajima italijanskih medija, direktor Intera, Đuzepe Marota, već je uspostavio prve kontakte sa upravom Udinezea. On je svestan da njegovom timu treba mladost, s obzirom na to da Henrik Mhitarjan ima 34 godine, Hakan Čalhanoglu je nešto mlađi, a Marselo Brozović je skoro kompletirao transfer u Al Nasr iz Saudijske Arabije.

Lazar Samardžić, poznat kao Laki, pridružio se Udinezeu pre dve godine iz Lajpciga za transfer vredan 3.000.000 evra. Nezvanično se saznaje da Udineze za transfer traži minimalno 20.000.000 evra, a klubu odgovara da bude zainteresovano što više klubova za ovog mladog Srbina kako bi mogli da povećaju cenu i ostvare veći profit.

Samardžić ima važeći ugovor sa Udinezeom do juna 2026. godine, a trenutno zarađuje nešto manje od 500.000 evra godišnje. Tokom ove sezone, srpski fudbaler je odigrao 39 utakmica u svim takmičenjima, postigao pet golova i zabeležio jednu asistenciju.

Sve oči su sada uprte ka daljem razvoju situacije, dok će se klubovi nastaviti boriti za potpis talentovanog Lazara Samardžića i pokušati ga dovesti u svoje redove.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter