0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NEOBIČNA PRIČA IZ PIREJA: Nije Olimpijakos zvao Mirotića, već je bilo obrnuto!

Objavljeno: 27.06.23 u 14:11

Crveno-beli imaju spremnu ponudu

Olimpijakos ima jedan glavni cilj – zadržati talentovanog košarkaša Sašu Vezenkova. Međutim, ukoliko mladi Bugarin dobije ponudu iz NBA tima Sakramento Kingsa, teško će crveno-beli moći da se takmiče s visokom ponudom Kingsa i Vezenkov će verovatno napustiti Olimpijakos i uputiti se ka NBA ligi. Ukoliko se to dogodi, mogući novi igrač u Olimpijakosu bi mogao biti Nikola Mirotić.

Crnogorac sa španskim pasošem do sada se uglavnom dovodio u vezu s Olimpijom iz Milana, Monakom, pa čak i Crvenom zvezdom, ali sada se navodno i Olimpijakos uključio u trku, a to je prema „Eurohoopsu“ inicirano samim igračem! Ovaj portal tvrdi da su Mirotićevi agenti kontaktirali Olimpijakos, jer se pretpostavlja da bi Pirejci bili veoma zainteresovani ukoliko izgube MVP-a Evrolige. Sam Mirotić je navodno veoma intrigiran idejom, jer bi u Atini imao takmičarski tim s kojim bi mogao da se bori za titulu u Evroligi.

Međutim, Olimpijakos prvo mora sačekati Vezenkova. Ukoliko on ode, finansijski problemi se neće pojaviti, jer bi, prema grčkim medijima, uštedeli oko 3.500.000 evra na njegovoj plati i obeštećenju koje bi Kingsi morali da plate. To bi bio dovoljan novac i za dovođenje Mirotića.

Uslov je da Vezenkov donese brzu odluku, jer Mirotić neće dugo čekati. Sakramento ima rok do 15. jula za završetak pregovora. Olimpijakos se nada da će uspeti da zadrži Vezenkova, ali istovremeno vodi razgovore s Mirotićem kako bi osigurali snažnu ekipu za narednu sezonu i borbu za prestižnu titulu u Evroligi.

3
9
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter