0
U pripremi

head coach Sarunas Jasikevicius Euroleague Final4 semi final, Barcelona - Real Madrid, May, 19. 2022. Belgrade Serbia. 19.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

HAOS U BARSELONI: Jasikevičijus odustao od Katalonaca, traži novi posao!

Objavljeno: 26.06.23 u 17:20

Smatra da je došlo vreme za promenu

Prema informacijama koje je preneo novinar Alberto Dijas iz španskog lista „Cadena COPE“, litvanski stručnjak Šarunas Jasikevičijus više neće biti trener Barselone. Iako je Barselona želela da ga zadrži, Jasikevičijus je doneo odluku da napusti katalonski tim.

Nakon neuspeha u Evroligi, gde je Barselona sa najvećim budžetom u takmičenju propustila osvajanje titule treći put zaredom, došlo je vreme za promene. Iako su se u Barseloni nadali da će zadržati Jasikevičijusa, on je odlučio da krene drugim putem.

Jasikevičijus je stigao u Barselonu 2020. godine s očekivanjem da će osvojiti Evroligu, ali nije uspeo ostvariti taj cilj. Tokom svog mandata, uspeo je osvojiti dve nacionalne titule i dva Kupa Kralja, ali neuspesi u Evroligi su presudili njegovom odlasku.

Pre nego što je preuzeo Barselonu, Jasikevičijus je od 2016. do 2020. godine bio trener Žalgirisa. Sada ostaje da se vidi gde će nastaviti svoju trenersku karijeru i ko će ga zameniti na klupi Barselone. Ovo će biti značajan izazov za katalonski klub koji će tražiti novog trenera sposobnog da vrati ekipu na vrh evropske košarke.

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter