0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

HS SAZNAJE – ARAPI SPREMILI BOGATU PONUDU ZA SRBINA, ON NEĆE VAN LIGA PETICE: Al Hilal gradi tim snova, reprezentativac Srbije ‘nemoguća misija’! 

Objavljeno: 24.06.23 u 16:22

Spisak fudbalskih zvezda koje se sele u Saudijsku Arabiju svakodveno sve veći!

Bogati vlasnici klubova iz Saudijske Arabije odlučili su da ‘uskrate’ zadovoljstvo ljubiteljima evropskog fudbala i astronomskim ciframa ‘pokupe’ najkvalitetnije pojedince na planeti.

Lavinu transfera još prethodne sezone pokrenuo je Al Nasr, kada je u svoje redove doveo ni manje, ni više, nego Kristijana Ronalda.

Konkurencija je shvatila da šale više nema, te je aktuelni šampion Al Itihad već ovog leta angažovao osvajača Zlatne lopte, Karima Benzemu. Vrhunskom golgeteru ubrzo se pridružio i dugogodišnji saigrač iz nacionalnog tima Francuske, Ngolo Kante.

Najtrofejniji tamošnji klub, Al Hilal, nije želeo da unapred izgubi šampionsku trku. Sportski sektor je predano radio, a prvo zvučno pojačanje stiglo je iz Premijer lige. Al Hilal je Vulverhemptonu ulatio istorijskih 55 miliona evra za Rubena Nevesa.

Klub iz Rijada je najavio da je Portugalac tek početak i da se može očekivati daleko kvalitetniji tim u odnosu na prošlu takmičarsku godinu.

Fudbalska javnost neprestano spekuliše o tome ko je sledeći, pominju se Mohamed Salah, kao i legendarni trener Antonio Konte, a na spisku želja našao se i jedan reprezentativac Srbije.

FOTO: STARSPORT

 

Prema saznanjima HotSporta, Al Hilal je zagrizao za vezistu Lacija, Sergeja Milinkovića-Savića. U Rijadu vide popularnog SMS-a kao jednog od lidera tima i ne žale novac kako bi ga gledali u dresu svog kluba.

Najveći problem od samog strata jeste nezainteresovanost bivšeg asa Vojvodine i Genka da napusti Stari kontinent u 28. godini. Sergej je svestan činjenice da ga očekuje bar još nekoliko sezona na najvišem nivou i želi to da iskoristi.  Srbin u ovom momentu ne želi ni da razmišlja o potpisu za najtrofejniji klub iz Saudijske Arabije.

Kao glavni kandidati za angažovanje veziste ističu se Juventus i Arsenal. Stara dama već godinama pokušava da ukrade Sergeja Rimljanima, a crno-beli ne kriju nameru da u narednu takmičarsku godinu uđu sa još jačom ‘srpskom vezom’ u timu.

Sa druge strane Premijer liga i saradnja sa timom koji je titulu ispustio u samom finišu prvenstva, bio bi novi veliki izazov u karijeri SMS-a.

Milinković-Savić je u Lacio stigao sada već davne 2015. godine. Ostavio je Srbin dubok trag na ‘Olimpiku‘ i godinama je želja brojnih velikana. Osvajač je Evropskog prvenstva 2013. sa U19 selekcijom, da bi dve godine kasnije Srbiju sa saigračima odveo do svetskog trona na Novom Zelandu. Za A reprezentaciju naše zemlje Sergej je do sada zabeležio 45 nastupa.

 

5
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter