17
AdmiralBet ABA Liga

grobari navijaci fans supporters flags zastave scarfs salovi during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Olympiacos Pireus at Stark Arena on March 24, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

GROBARI ZARADILI PARTIZANU VELIKI NOVAC: Evo koliko su crno-beli prihodovali od prodaje karata ove sezone!

Objavljeno: 23.06.23 u 16:55

Reč je o milionskoj sumi

Košarkaši Partizana su okončali istorijsku sezonu obarajući mnoge rekorde, a kao kruna svega, osvojili su zasluženu nagradu u vidu ABA lige, koju su crno-beli prvi put osvojili nakon deset godina.

Najveću podršku igračima Partizana pružali su Grobari, koji su iz meča u meč ispunjavali tribine Štark Arene, kao i dvoranu Aleksandar Nikolić u nekoliko navrata.

Već na početku sezone, Partizan je postavio rekord u prodaji sezonskih ulaznica za Evroligu, koje su dostigle brojku od oko 12.000. Tako su već od samog starta postavili visok standard u ovoj oblasti.

Prema saznanjima portala „Telegraf“, crno-beli su samo od prihoda od ulaznica zaradili čak 6.000.000 evra tokom ove sezone. Može se slobodno reći da su navijači zapravo bili najveći „sponzor“ kluba!

Brojke pokazuju da je čak 341.833 navijača pratilo Partizan u Evroligi, dok je na utakmicama ABA lige prisustvovalo tačno 206.325 navijača. To ukupno iznosi impresivnih 548.158 posetilaca na mečevima crno-belih tokom ove sezone!

Prosečno je na utakmicama Partizana ove sezone bilo 13.703 navijača. Najveća poseta zabeležena je na poslednjem meču protiv Crvene zvezde (22.198), dok je najmanja poseta zabeležena protiv FMP-a tokom regularnog dela sezone na Nikoljdan (3.396).

Predsednik Ostoja Mijailović je lično istakao veliku zahvalnost navijačima, koji su ne samo podržali klub kroz kupovinu sezonskih i dnevnih ulaznica, već su takođe pomogli Partizanu kroz akciju „Jedan Partizan imamo“ za otplatu poreskog duga, prikupivši iznos od 196.358.862 dinara.

– Svima hvala od srca, posebno onima koji su svojim novcem podržavali klub. Preko pola miliona navijača je ove sezone gledalo Partizan uživo, njima posebna zahvalnost. Nemam više šta da kažem – rekao je Mijailović.

Tek treba naglasiti i koliko je sam trener Željko Obradović na svakoj konferenciji za medije pominjao navijače, i sam svestan da su oni ove sezone definitivno bili šesti igrač Partizana u pohodu na titulu.

Celu sezonu su bili uz nas, napravili su sve rekorde koji su mogući da se naprave po broju posetilaca, ali, taj broj je u toku sezone rastao i pokazivali su da nam veruju i u trenucima kad smo imali loš period u Evroligi pre svega i jedan trenutak u ABA ligi koji je bio delikatan, nosili su ekipu i hvala im na tome. Bez njih ne bi uspeli da ostvarimo ovaj rezultat – rekao je Žoc.

72
1
17 Komentara
    • Njoj se dugovi brisu. SRAMOTA STA RADITE! 10 se GODINA ONA forsira 10 !!! PARTIZANU DAJES sad I UKA BUKA NA ,,PINKU“ na sva zvona. SRAMOTA radis navijacki.

      3
      0
      Odgovori
    • Najdraže mi je kad FMP komplexi isplivaju na površinu,Srećan vam Eurocup ako vas zbog ubacivanja svega na teren,gađanja igrača,potezanja stolica SNS funkcionera,ne odjebi i tamo,pa igrajte domaću ligu sa Spartakom iz Subotice…Lepo je videti kad vas uspeh Partizana lobotomira da pratite naslove o šampionu. Uživajte samo!!!

      2
      0
      Odgovori
  1. Partizan da uplati novac, treba zvezdi za novi „dream team“. Narod vise nema para, ali koga briga treba i za fk i kk crvena zezda ….

    10
    4
    Odgovori
    • PARTIZAN ce porez PLATITI kad Zvezda VRATI OBRISAN DUG. DOKLE dva arsina. Lopuza COVIC DODAO ,,BG“ I DUG ISPARI. VLAST DALA ZELENO SVETLO. SRAMOTA STA SE RADI KRIMINAL .

      1
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter