0
Košarka

FOTO: KSS

SRBIJA PONIŽENA NA EVROBASKETU: Belgija deklasirala Lavice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

Objavljeno: 22.06.23 u 18:11

To neće biti kraj takmičenja za naš tim

Košarkašice Srbije doživele su poraz od Belgije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Ljubljani rezultatom 93:53.

Aktuelne šampionke Evrope su pretrpele ubedljiv poraz od favorizovane belgijske selekcije, što je rezultat koji niko nije očekivao. Izabranice Marine Maljković su suočene sa dominacijom protivnica tokom celog meča.

Srbija je loše otvorila meč, bez poena je ostala više od pet minuta, a Belgija je već tada ostvarila dvocifrenu prednost. Prednost Belgijanki je postepeno rasla tokom prvog kvartala, dok je Srbija uspela da postigne samo osam poena, dok je Belgija stigla do impresivnih 28:8 vođstva.

Iako su se košarkašice Srbije malo popravile u drugoj četvrtini, poboljšavajući odbranu, to nije dugo potrajalo. Belgija je odgovorila na taj nalet i nastavila sa uspešnim napadima, a Saša Čađo je vezala tri trojke. Belgija je održavala razliku, dok su se srpske reprezentativke i na početku drugog poluvremena suočile sa poteškoćama u postizanju poena tokom nekoliko minuta.

Ema Meserman je još jednom pokazala zašto je smatraju jednom od najboljih igračica na svetu, postigavši tripl-dabl učinak sa 15 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Ostale igračice Belgije takođe su pružile odlične partije, poput Džuli Aleman sa 15 poena i 11 asistencija, Kjare Linskens sa 14 poena i 8 skokova, kao i Julija Vanlo sa takođe 14 poena.

Jedina dvocifrena u redovima Srbije bila je Ivon Anderson sa 20 poena, dok su Saša Čađo i Mina Đorđević postigle 9 odnosno 8 poena.

Ovaj poraz predstavlja jedan od najubedljivijih poraza u istoriji ženske košarke Srbije, koji će se dugo pamtiti. Bez obzira na ishod, košarkašice Srbije su dostojanstveno branile boje svoje zemlje na ovom takmičenju, ali su ovoga puta naletele na snažnog protivnika u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter