1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

IVANOVIĆ RAZOČARAN NAKON PORAZA OD PARTIZANA: ‘Žao mi je kako smo igrali prvih 20 minuta, nismo imali ni želju ni koncentraciju!’

Objavljeno: 22.06.23 u 23:00

Dodali su gas ‘crveno-beli’ u drugom delu, ali ipak nisu uspeli.

Košarkaši Partizana su večeras od 20 časova dočekali Crvenu zvezdu u petom i odlučujućem susretu finalne serije AdmiralBet ABA lige u ‘Štark Areni’. Izabranici Željka Obradovića su uspeli da trijumfuju rezultatom 96:85 i nakon deset godina osvojili ovo takmičenje.

Nakon susreta, Duško Ivanović je na konferenciji za novinare čestitao Partizanu i rekao da su odigrali puno bolje.

– Pre svega čestitke Partizanu, mislim da je odgirao puno bolje nego mi, pogotovo u prvih 20 minuta. Žao mi je kako smo igrali prvih 20 minuta, nismo imali ni želju ni koncentraciju, naročito u odbrani. Partizan je imao agresivnost i pogodio je otvorene šuteve, nije to bilo teško pogoditi. U svakom slučaju im čestitam, bila je onako, imali smo jedno lice ovde, u Pioniru drugo lice, pokazali smo da možemo da igramo s njima, rezultat je 5:5, ali je titula pripala zasluženo Partizanu. Ja sam veoma ponosan na moje igrače, sve ovo, ovo što sam ja bio s njima, na njihov rad, zalaganje, na njihovo sportsko i fer ponašanje na svakoj utakmici, samo mi je iskreno žao ovih 20 minuta kako smo odigrali. – započeo je.

Dodao je da je ovo njima sličan početak kao u prvoj I drugoj utakmici.

– Nama je ovo bio početak sličan kao u prvoj i drugoj, poznato je da igraju agresivno, nismo se spremili, ništa nije novo igrano. Sve je igrano kao i prošlo, imali su veću agresivnost nego mi, mi smo je imali u Pioniru, oni nisu kao što su ovde. – nastavio je Duško.

Istakao je da će Crvena zvezda uvek biti veliki klub I da će se uvek boriti za titule.

– Crvena zvezda će uvek biti veliki klub i uvek će se boriti za titule i nadam se da će da osvaja. Idemo svi na odmor, nećemo trenirati, ja treniram puno, ali sad nećemo. – naveo je.

Takođe, kazao je da je ponosan na svoje igrače I kako su trenirali I kako su igrali.

Ja sam ponosan na moje igrače i kako su trenirali i kako su igrali i koje smo rezultate dali. Mi smo imali pad u Evroligi, poklopile su se neke stvari, nismo ušli u TOP8, ali smo imali izuzetno dobru Evroligu i ovo finale smo pokazali da možemo da igramo ravnopravno i večeras da smo pogodili onaj jedan šut, sve je bilo otvoreno. Večeras smo izgubili zbog prvih 20 minuta. – poručio je.

Govorio je da su lose igrali odbranu.

Sigurno je, teško je kad neko povede 15-20 razlike, ali mislim da je zasluga Partizana jer su igrali dobro, imali su izuzetan motiv, lopta je išla brzo, uvek su nalazili slobodnog igrača i pogodili su ga. Ali oni su isto to igrali u Pioniru, ali smo bili agresivni. Protiv takve ekipe moraš igrati savršenu odbranu, mi danas nismo igrali ni dobru. – rekao je on.

Zvezda je promašila dosta zicera, a Ivanović je kazao da je razočaran zbog toga.

– Sve se pokupi, ali smo na kraju bili u utakmici, nama je falio jedan šut da budemo to. Kad su napravili opet razliku od 6-8 poena, bilo je teško. – Ja sam razočaran, verovao sam da mogu da pobedim. Sad je gotovo, treba čestitati Partizanu i idemo dalje. – zaključio je Duško Ivanović.

 

 

8
3
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter