0
Fudbal

FOTO: Starsport

PODELA BODOVA U RAZGRADU: Lazović sprečio katastrofu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 20.06.23 u 22:43

‘Orlovi’ ipak izbegli poraz.

Večeras od 20:45 u okviru trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prventsvo u Nemačkoj 2024. godine odmerile su snage reprezentacije Srbije i Bugarske u Razgradu. Izabranici Mladena Krstajića su vodili tokom čitavog drugog dela susreta i kada se mislilo da će Bugari doći do trijumfa, Darko Lazović je u samom finišu izjednačio i ostavio naš tim na vodećoj poziciji zajedno sa Mađarima.

FOTO: Twitter/FSS

Prvo poluvreme:

Selekcija Srbije je već u 5. minutu imala priliku da povede, kada je Tadić izveo korner, a loptu u kaznenom prostoru je okrznuo Milenković, ali je njegov šut glavom završio pored gola. Dva minuta kasnije je Živković imao sjajan prodor po desnoj strani kada je prevario Popova, potom je ušao u kazneni prostor, ali je njegov šut otišao pravo u golmana domaće selekcije.

Reprezentacija Bugarske je imala agresivan početak, ali je tim Dragana Stojkovića odgovorio na tu igru i uspeli da održe loptu u svojim nogama. Srbija je uglavnom držala posed i imala kontrolu igre tokom većeg dela poluvremena. Bugari su uglavnom pokušavali dugim loptama ka svojim brzim napadačima Ruseva ili Despodova, ali su gostujući defanzivci bili na visini zadatka.

FOTO: Starsport

 

Imali su fudbaleri Bugarske prvi šut u 30. minutu kada je nakon nesmotrene reakcije Gudelja, lopta došla do Čočeva koji je šutirao sa distance, međutim, preko gola. Minut kasnije je domaća selekcija imala najbolju priliku na utakmicu, kada je lopta došla do Ruseva, a on je izašao jedan na jedan sa Vanjom, šutirao u suprotan ugao, ali srećom po našu selekciju, lopta  završila pored stative.

Konsolidovali su se igrači domaće selekcije u drugom delu prvog poluvremena, ali nisu uspeli da urade nešto konkretnije, jer se su fudbaleri Srbije odično postavili i uglavnom kontrolisali susret. Odlična kombinacija TadićaJoveljiča koji je pokušao da šutira, ali su defanzivci Bugarske blokirali šut, a onda se lopta odbila do Lukića, koji je šutirao sa distance pravo u čuvara mreže domaćih.

FOTO: Starsport

 

Drugo poluvreme:

Na početku drugog dela fudbaleri Bugarske su poveli rezultatom 1:0 u 47. minutu kada je Popov sa desne strane uputio centaršut do Ilieva koji se dobro snašao i pustio pas do Despodova, a on je šutirao i savladao Milinkovića-Saviča. Bolja igra domaćih na početku drugog dela koji su preuzeli inicijativu.

Pokušavali su fudbaleri Srbije da stignu do gola, preuzeli loptu u svom posedu i imali kontrolu igre, ali su defanzivci Bugarske bili sjajno postavljeni. Ponovo su domaći mi imali sjajnu priliku u 68. minutu kada je Krastev šutirao, ali je na sreću gostiju, pogodio prečku. Izabranici Mladena Krstajića su se povukli i prepustili inicijativu ‘orlovima’.

 

FOTO: Starsport

 

Ne toliko sadržajna igra u nastavku, izabranici Dragana Stojkovića su držali loptu u svom posedu, uglavnom se igralo na strani domaćina, ali su se Bugari odlično držali i nisu dali Srbiji da dođe do njihovog gola i dođu do egala. Najbolja prilika za našu selekciju u 88. minutu kada je Tadić pustio pas u prostor za Mladenovića, a on u kaznenom prostoru pronašao Joveljića koji je šutirao sa 7,8 metara i gađao suprotan ugao, ali se Grujev odlično postavio i sprečio pogodak.

Ponovo je Srbija imala odličnu priliku u 90. minutu kada su kombinovali Pavlović Mladenović, a on usposlio Joveljića koji je šutirao, ali su defanzivci domaćih ponovo bili na visini zadatka. U samom finišu susreta tim Dragana Stojkovića dolazi do izjedačenja, a stelac je bio Darko Lazović fenomenalnim udarcem iz jedne veoma teške pozicije.

8
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter