0
Košarka

FOTO: Twitter/KSS

KOŠARKAŠICE SRBIJE U ČETVRTFINALU EP: Izabranice Marine Maljković bolje od Britanije!

Objavljeno: 20.06.23 u 23:05

Prešle i ovu prepreku.

Košarkašice Srbije su savladale Veliku Britaniju rezultatom 66:60 u osmini finala Evropskog prvenstva u ’Areni Stožice’ u Ljubljani i plasirale se u četvrtfinale gde će snage odmeriti sa selekcijom Belgije. Najbolja u našim redovima bila je Jovana Nogić koja je ubacila 16 poena uz tri skoka i jednu asistenciju, a uz nju je bila dvocifrena i Ivon Anderson koja je dodala 10 poena uz po tri uhvaćene lopte i dodavanja.

Kod Britanki, najefikasnija je bila Fagbeni sa 20 poena, dok je Angve bila centralna njihova figura sa po 13 poena i 14 skokova. Kako je meč odmicao, tako su obe ekipe bile sve efikasnije, a to se vidi i po samom rezultatu po četvrtinama. Gusto je bilo sa obe strane na startu, Srbija je uspela da uzme deonicu sa 13:10, ali je bilo gusto do samog odlaska na odmor.

Jedno polaganje je našim damama vratilo pola koša prednosti (29:28). U nastavku je naša selekcija uspela da se odvoji u dva navrata, ali oba puta je Velika Britanija uspevala da se vrati i da napravi dramu. Ipak, na kraju promašen šut koji je mogao na 10 sekundi do kraja da vrati razliku na jedan posed razlike i veliko slavlje Srbije.

 

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter