1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga/Emilija Jovanović

ZVEZDA STIGLA DO PRVE POBEDE U SERIJI: Crveno-beli savladali Partizan u trećem meču, već u utorak četvrti! (FOTO)

Objavljeno: 18.06.23 u 23:18

Uzavrelo prvo poluvreme u Pioniru. 

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su ekipu Partizana Mozzartbet u trećoj finalnoj utakmici AdmiralBet ABA lige rezultatom 91:78, a trenutni rezultat u seriji je 2:1 u korist crno-belih. Utakmica je počela sa više od 20 minuta zakašnjenja, zbog incidenata navijača u Pioniru, o čemu možete čitati OVDE.

Gledali smo egal u prvom poluvremenu, koje je na kraju završeno vođstvom Partizana od 3 razlike. Crveno-beli su se probudili u nastavku i uz mnogo grešaka crno-belih stigli su do prednosti, a u četvrtoj deonici su i prelomili meč.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nedović sa 19 poena, dok su Mitrović i Petrušev ubacili po 16. Dvocifren je još bio i Vildoza sa 14 koševa. Na drugoj strani, najbolji su bili Egzum sa 16, Madar sa 15 i Panter sa 12 koševa.

PRVO POLUVREME:

Utakmicu su bolje počeli crveno-beli, koji su poveli sa 4:0, koševima Mitrovića. Napravili su izabranici Duška Ivanovića seriju od 9:2, ali je onda Partizan uzvratio i preokrenuo na 9:11.

Ponovo smo videli nemile scene u Pioniru, nešto je uletelo na teren, a sudije su po poslednji put upozorile navijače Zvezde.

FOTO: STARSPORT

Posle pogotka Petruševa pod faulom, uzvratio je Egzum trojkom za novu prednost crno-belih od 14:15. Prvu četvrtinu za Zvezdu, završio je Dobrić, dok je za crno-bele u poslednjem napadu poentirao Egzum za 19:21.

Drugu deonicu bolje je počeo Partizan, koji je uspeo da realizuje svoje napade, sjajnim pogotkom Egzuma. Veliki problem za crno-bele može biti treća lična greška Alena Smailagića.

Crveno-beli uspevaju da se vrate u igru, pa su posle poena Vildoze i poveli sa 26:25, ali je onda trojku pogodio Ledej za vođstvo Partizana.

FOTO: STARSPORT

Nakon zbrke u reketu, zicer je pogodio Petrušev za 33:28, ali je onda Anđušić košem uz faul i realizovanim bacanjem smanjio na 33:31.

Koš Zvezde u tranziciji, a potom i trojka Anđušića za smanjenje na minimalnu prednost crveno-belih.

Partizan zatim stiže do preokreta, a posle sjajne finte, Papapetru pogađa poludistancu za 37:38.

U završnici smo videli po faul u napadu sa obe strane. Prvo ga je napravio Egzum nad Kampacom, a potom je i Hasan Martin postavio loš blok.

Još jedan faul u napadu, ovog puta Matijasu Lesoru i lako se može zaključiti da je Partizan u problemu sa ličnim greškama.

Poluvreme je zatvorio Naneli pogotkom za 3 uz prekršaj.

DRUGO POLUVREME:

Nisu ni crno ni crveno-beli uspeli da iskoriste uvodna dva napada, a prve koševe u drugom poluvrmeenu, videli smo od Luke Mitrovića, nakon skoka u napadu.

Nakon toga, trojku za crveno-bele pogodio je Lazić, a njegov tim je tom prilikom prešao u vođstvo.

Potom je za crno-bele je trojku pogodio Naneli, koji je u nastavku imao znatno više prostora u organizaciji igre.

Dosta grešaka videli smo u trećoj deonici, a deluje da su se za sada bolje snašli crveno-beli. Posle Vildozinog koša, Madar je iskoristio samo jedno slobodno bacanje.

FOTO: STARSPORT

Petrušev je u nastavku oba puta bio precizan sa linije penala, a u narednom napadu, nakon promašaja, Ledej je zakucao za 51:50.

Izgubljene lopte Partizana, nesigurnost sa slobodnih bacanja, dovela su Zvezdu na +7, kada je Martin pogodio polaganje.

Partizan u igru vraća Egzum, nakon polaganja i realizovana dva slobodna bacanja, rezultat je 60:57. Upravo je Egzum i zatvorio ovu četvrtinu polaganjem, za 62:59.

Zvezda dobro počinje i poslednji period, a trojku je pogodio Vildoza. Polovičan sa linije penala bio je Lesor, a potom Anđušić pogađa oba slobodna bacanja.

Nakon promašaja u prethodnom napadu, Lazić sada pogađa za tri poena.

FOTO: STARSPORT

Jam Madar održava Partizan u životu fenomenalnom trojkom, ali je onda Nedović postigao lak poen. Ponovo je Nedović pogodio za +8 za crveno-bele, nakon čega je Obradović pozvao tajmaut.

Sada faul pravi Nedović i Ledej ide na liniju penala. Zvezda je bila nešto strpljivija za sada i to im donosi sigurnu prednost.

Pogodio je Panter daleku trojku, ali je u sledećem napadu Trifunović napravio faul pri šutu za 3 poena Nedovića. Košarkaš Zvezde je bio precizan sva tri puta.

2
1
1 Komentara
  1. Pred utakmicu na pobedu zvezde 1,42 !! , a na Partizan 2,85 !!?? Šta su to oni znali ? Kvote kao da je Partizan igrao protiv Denvera

    2
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter