0
AdmiralBet ABA Liga

during the Aba League Season 2022-2023 Play Off Final Game 1 between Partizan and CCrvena Zvezda at Stark Arena on June 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN SE KOCKAO ALI SLAVIO: „Crno-beli“ poveli protiv Crvene zvezde u finalu ABA lige!

Objavljeno: 13.06.23 u 21:59

Presudilo je prvo poluvreme i nedostižnih +20

Košarkaši Partizana savladali su svog večitog rivala, Crvenu zvezdu, u okviru prve utakmice finalne serije ABA lige rezultatom 88:80.

Pre početka samog susreta, dok su igrači bili na zagrevanju, „Grobari“ su pokušali da isprovociraju centra „crveno-belih„, Filipa Petruševa. Oni su istakli transparent sa likom Petruševa a na dnu je pisalo „Cinkaroš„, aludirajući na situaciju sa prethodnog derbija i fizičkog sukoba njega i Matijasa Lesora, nakon kojeg je igrač Zvezde dao izjavu policiji.

 

during the Aba League Season 2022-2023 Play Off Final Game 1 between Partizan and CCrvena Zvezda at Stark Arena on June 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Centralna figura na početku meča je kapiten Partizana, Kevin Panter. Nakon pogođene trojke, uzima i pogađa težak šut pored Lazića i domaći vode 10:4. Džejms Naneli pogađa trojku ali Kampaco uzvraća istom merom, 13:7.

Ledej ostaje sam za tri i kažnjava lošu odbranu Zvezde pa potom Madar za 18:9. Panter i Ledej pogađaju svoje druge trojke i Partizan ide na +10, 24:14. Nakon nesportske Bena Bentila, Lesor je vezao 4 poena i to je 29:16.

Uspela je Crvena zvezda da napravi mini seriju 5:0 i nakon lude trojke Nedovića sa skoro pola terena vrati jednocifren zaostatak na pristojnih 29:21 na kraju prve četvrtine.

 

 

Zvezda ne može do koša. Panter pogađa dve trojke ali onda pravi treću ličnu grešku pa je Obradović morao da ga izvadi iz igre. „Crveno-beli“ gube loptu a Ledej zakucava u kontri a onda u sledećem napadu pogađa za tri i to je velikih 37:23.

Petrušev na drugoj strani pogađa na obruču ali domaći šutiraju kao u transu. Sada se Anđušić pridružio žurci a nakon novih poena Ledeja preko LazarevićaPartizan vodi 49:29.

 

during the Aba League Season 2022-2023 Play Off Final Game 1 between Partizan and CCrvena Zvezda at Stark Arena on June 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Ledej nastavlja da briljira i ima već 18 poena. Madar je pogodio trojku a Dalibor Ilić na drugoj strani zakucava. Zek Ledej stavlja tačku na prvo poluvreme svojim 20. poenom. Partizan ima ogromnih 56:36 i šutira trojke 9/12.

 

 

Odmah na startu drugog poluvremena, problemi za Zvezdu. Treća lična za Petruševa. Ognjen Dobrić koji je bio praktično nevidljiv u prvom delu igre sada vezuje 4 poena i to je 58:42. Petrušev je iznudio treći faul Lesora i nakon pogođenih penala „crveno-beli“ su na -13.

Neverovatno igra Alen Smailagić u ovim trenucima i deluje nezaustavljivo. Centar Partizana ima već 10 poena za samo 6 minuta na parketu i upravo je on najzaslužniji što njegov tim održava visoku prednost. Egzum je pogodio uz treću ličnu Kampaca ali onda Argentinac pogađa trojku, 71:56.

Dobrić nastavlja sa dobrim izdanjem u trećoj četvrtini i pogađa trojku sa levih 6,75 i Crvena zvezda je prepolovila zaostatak i sada je 71:61. Lesor je pogodio pod obručem a potom izblokirao Mitrovića na drugoj strani i domaći vode 73:61 pred poslednju četvrtinu.

 

FOTO: Starsport

 

Madar ulazi u igru nakon što je Egzum zaradio 4. ličnu grešku. Nakon prvog koša iz igre Nemanje Nedovića, trojku je pogodio Izraelac u redovima Partizana. Istom merom uzvraća Kampaco koji je pogodio trojku uz dosta sreće. 79:69.

Nova izgubljena lopta i Nedović vraća Zvezdu na samo 6 poena zaostatka, 83:77. Nakon ludog napada i dosta odbijanja, lopta je došla do Bentila koji pogađa trojku i daje nadu „crveno-belima„, koji imaju 5 poena zaostatka.

Partizan je uspeo da sačuva stečenu prednost sa poluvremena i povede u finalnoj seriji. Ledej je bio najefikasniji sa 24 poena, Panter je dodao 19 a Smailagić 11.

Na drugoj strani Dobrić je imao 17 a Kampaco 15 uz 10 asistencija. Druga utakmica je na programu za dva dana u istom terminu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

2
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter