0
Košarka

FOTO; Twitter/ Denver Nuggets

NAGETSI NA KORAK OD ISTORIJE: Dabl-dabl učinak srpskog centra! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 10.06.23 u 05:11

Prava košarkaška poslastica.

Košarkaši Denvera i Majamija su noćas od 2:30 odmerili snage u četvrtom meču finalne serije NBA lige. Izabranici Majkla Melouna su prvi poveli su ovom finalu, jer su u Koloradu ostavrili trijumf 104:93, da bi Hitsi izjednačili pobedivši 111:108, a u prošlom susretu Jokić i družina slavili su 109:94 i vratili brejk. Nagetsi su odneli važnu pobedu rezultatom 108:95  i poveli 3:1 u seriji i na domaćem terenu će imati priliku da ispišu istoriju i osvoje prvi titulu u svojoj istoriji.

Domaći su imali prvi napad, Vinsent je šutirao za tri, ali je promašio, takođe i gosti promašuju, ali su se Hitsi iskupili za promašaj i Adebajo pogađa. Jokić uzvraća na drugoj strani i precizan je u šutu za dva ponea. Marej je imao šut sa linije za slobodna bacanja i pogodio. U narednom napadu, Nikola Jokić je uposlio Poupa koji je  pogodio trojku.

Kevin Lou uzvraća trojkom na drugoj strani. Batler je imao sjajno dodavanje do Adebaja koji pogađa i dolazi do izjednačenja (7:7), a nakon toga, novi napada za Nagetse, ali je Jokić promašio. Marej vraća Nagetse u vođtvo (9:7). Jokić Gordon su kombinovali, a onda je srspki centar uposlio Mareja koji pogađa trojku iz velike udaljenosti, zatim je na drugoj strani uzvratio Batler šutem sa polu distance.

Poup je šutirao slobodna bacanja i imao polovičan učinak. Odlična odbrana Denvera, Jokić je dodao do Gordona, koji promašuje zicer, a Majami je na drugoj strani imao napad preko Martina koji  je bio precizan. Brus Braun pogađa trojku i vodi goste na +7(18:11) i domaći traže tajm-aut. Mekan izbačaj Batlera nakom kratke pauze i postiže nove poene, koji je odmah nakon ovog postigao još jedan koš.

Nakon sjajne odbranjog napada Denvera, Majami je napravio seriju od 7:0 (18:18), ali Jokić šutevima za linije slobodnih bacanja dovodi svoj tim do novog vođstva (20:18). Hitsi vode na kraju prve četvrtine, Batler je pogodio sjajnu trojku iz teške pozicije i doveo svoj tim do prednosti (21:20).

Sjajna blokada odbrane domaćih, a Lauri pogađa za tri poena. Još jedna dobro postavljena odbrana Majamija, a na drugoj strani Lauri ponovo pokušava za tri poena, ali neuspeva, ali zato Gordon pogađa, koji postiže pet vezanih poena. Adebajo pogaša za rezultatski egal, ali zato odmah Gordon  uzvraća na drugoj strani.

Dankan Robinson dolazi do prve trojke na susretu, a u narednom napadu je imao sjajan prodor i asistenciju za Baltera koji pogađa i izjednačava rezultat (30:30). Majkl Meloun je nakon ovog poena zatražio tajm-aut. Nakon kraće pauze, Jokić pogađa fantastičnu trojku i dovodi svoj tim do nove prednosti (33:30).

Sjajna akcija Denvera, Marej je bacio do Portera koji pogađa, na drugoj strani Lauri pogađa slobodna bacnja. Ponovo odličan napad Nagetsa, Jokić je uposlio Gordona, a on je imao prelepo zakucavanje. Eron Gordon igra odličnu partiju koji je imao solo prodor, ali su ga domaći košaraši faulirali, imao dodatno slobodno bacanje uz priznat poen.

Nova trojka Nikole Jokića, ali Martin uzvraća zakucavanjem na asistenciju Batlera. Poup je imao izuzetan pas do Gordona koji pogađa za +7 gostiju (48:41). Nakon tajm-auta Majkla Melouna, Jokić je imao šut sa linije slobodnih bacanja i imao stopostotni učinak, a istom merom uvraća Lauri koji takođe pogađa oba bacanja. Nakon dobre odbrane, Denvera, Jokić krade Batleru loptu i sledi kontra i Porter pogađa.

Odlična akcija Majamija u završnici prvog poluvremena Lauri baca do Adebaja, a on vrlo atraktivno zakucava. Loša odbrana Portera, koji je faulirao Batlera i u finišu prvo dela, a on je promašio oba slobodna bacanja.

 

Nakon početka treće četvrtine ispromašivali su se i jedni i drugi i nakon solo prodora Mareja, Lou pravi faul, a košarkaš Denvera pogađa oba slobodna bacanja. Adebajo uzvraća pogotkom sa polu distance. Odlična akcija Nagetsa, kada je Jokić asistirao do Portera, a on to iskorisito na nabolju mogući način. Nastavljaju igrači gostujuće ekipe sa sjajnom igrom i dolaze do prve dvocifrene prednosti (65:55) i trener domaćih traži tajm-aut.

Nakon kraće pauze, odlična trojka Loua, a Jokić odmah uzvraća šutem sa polu distance i odmah nakon toga slede trojke Loua sa jedne i srpskog centra sa druge strane. Gosti ponovo imaju dvocifrenu prednost (72:61).

Nakon nekoliko loših poteza sa obe strane i dužeg vremena bez poena, Jokić pravi grešku i Robinson je iskoristio i bio precizan, nakon čega je Meloun zatražio tajm-aut. U nastavku Batler je imao dva slobodna bacanja, koji pogađa oba slobodna bacanja. Na drugoj strani Braun je imao solo prodor i pored dva igrača uspeo da poentira.

Nakon duže pauze nastavljen je meč u MajamijuBrus Braun postiže trojku, a na drugoj strani Batler uzvraća. Odličan meč u treče periodu sa naizmeničnim koševima. Jokić je ponovo imao brlijantnu asistenciju do Gordona koji ponovo Nagetse dovodi do dvocifrene prednosti (83:73). Ponovo Gordon pogađa trojku, koji igra izuzetno dobru utakmicu.

U poslednju fazu susreta Denver je ušao sa +13 (86:73). Nakon promašaja Jokića na početku poslednje četvrtine Robinson pogađa trojku. Sjajna odbrana Adebaja koji je rampom sa obema rukama zaustavio Brauna. Odličan start Majamija u poslednjem periodu, koji je napravio seriju od 8:0 (86:81).

Nakon tajm-auta Melouna, Marej postiže izuzetno bitnu trojku, međutim, Balter uzvraća na drugoj strani. Robinson je imao sjajan solo prodor i pogađa, a na drugoj strani odlična akcija Mareja Grina koja je rezultirala pogotkom Grina. Nakon što su preživeli nalet Majamija, Braun pogađa posle kontra napada. Nova dvocifrena prednost Denvera nakon polovičnog učinka Brauna sa linije slobodnih bacanja (97:87).

Robinson je imao odličan solo prodor i postiže pogodak, a Braun na drugoj strani postiže pogodak, plus dodatno slobodno bacanje koje je iskoristio. Poup postiže trojku za najubedljivije vođstvo Denvera na minut pre kraja (106:91). Gosti su sjajnom partijom rutisnki priveli utakmicu kraju i odneli važnu pobedu.

Najefikasniji u timu Nagetsa bio je Gordon sa 27 poena, 6 asistencija i 6 skoka, zatim Nikola Jokić, koji je imao dabl-dabl učinak sa 23 poena, 12 skokova i 4 asistencija, Braun 21 i Marej 15. U ekipi Majamija, najviše koševa je postigao Batler 25, zatim slede ga, Adebajo 20 i Lovri 13.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter