2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ŠTA SA KUP UTAKMICOM VOJVODINA – ČUKARIČKI? Pravila nalažu, nastavak od 0:2!

Objavljeno: 17.05.23 u 21:32

Nesvakidašnji vremenski uslovi razlog su prekida polufinalne utakmice Kupa Srbije između Vojvodine i Čukaričkog

Žestoko nevreme praćeno jakim pljuskovima nije dozvolilo da saznamo ime drugog finaliste prestižnog takmičenja, iako su Brđani posle 32. minuta igre i dva gola prednosti (0:2) bili bliži uspehu. Neočekivan rasplet tera na razmišljanje o regularnosti samog nastavka meča.

Navodno u razmatranju je opcija da se meč u četvrtak odigra od početka, kao da se ništa nije dogodilo, iako su gosti nadigrali Staru damu na Karađorđu.

Informacija, koja definitivno ne miriše na pravičan i pošten postupak, mogla se čuti u momentu kada su igrači obe ekipe bili u svlačionici.

U 46. članu Pravilnika navodi se da usled prekida izazvanog vremenski nepogodama, igra nova utakmica ukoliko nije odigrano 80 odsto iste, ali nigde ne piše da li se igra od momenta prekida ili ispočetka.

Čukarički je nedavno bio u ovakvoj situaciji, kada je utakmica sa Partizanom u okviru Mozzart Bet Superlige Srbije prekinuta nakon nešto više od 20 minuta igre Meč je tada nastavljen od momenta prekida – pri rezultatu koji je stajao na semaforu stadiona na Banovom brdu.

Ako se na večerašnji duel posmatra iz istog ugla, utakmica bi morala da se nastavi od 32:26 pri zaslužunom vođstvu gostujućeg sastava.

21
3
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter