0
Evroliga

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Play Offs Game 4 match match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Real Madrid - 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague on May 04, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

(POLUVREME) LEDEJ ZA EKSPLOZIJU U ARENI: Partizan se vratio sa -14!

Objavljeno: 04.05.23 u 21:24

Nakon očajne prve, usledila je odlična druga četvrtina „crno-belih“

Košarkaši Partizana igraju 4. meč Top 8 faze Evrolige protiv Reala iz Madrida. „Crno-beli“ imaju šansu da se eventualnim trijumfom nađu među 4 najbolje ekipe „Starog kontinenta“.

Ovaj meč se igra nakon jednog od najtužnijih dana u skorijoj istoriji naše države. Podsećamo, juče se desila tragična nesreća na Vračaru u OŠ „Vladislav Ribnikar“, gde je 13-godišnji K.K. iz pištolja pucao i ubio 8 đaka i čuvara školske ustanove. Iz ovog razloga, utakmica je započeta minutom ćutanja u čast nesrećno preminuloj deci.

 

FOTO: STARSPORT

 

Izabranici Željka Obradovića su loše otvorili ovaj meč. Nakon tri i po minuta, prve poene za srpski tim postiže Matijas Lesor, koji se vratio nakon suspenzije od 1 utakmice. Na drugoj strani, namestio je ruku Hanga koji ima već 8 poena a nakon trojke Džanana Muse, Real ima prvu dvocifrenu prednost, 7:17.

Adam Hanga igra kao u transu i „crno-beli“ nemaju rešenja za Mađara, koji ima 11 poena, 2 skoka i 2 asistencije. Na kraju prve četvrtine, Madriđani vode 15:27.

 

FOTO: STARSPORT

 

Drugu četvrtinu otvorio je Egzum košem uz faul ali već u sledećem napadu Serhio Rodriges pogađa trojku za 18:30. Konačno su se konsolidovali u odbrani igrači Partizana i nakon dve velike trojke Papapetrua vraćaju se na dva poseda zaostatka, 26:32.

Nastavlja se košmarna serija Reala i to koriste Ledej i Lesor, koji nakon pogođenih bacanja vraća domaći tim na samo dva poena minusa, 32:34. Serija 14:4 za „crno-bele„.

 

FOTO: STARSPORT

 

Ledej je definitivno X faktor domaće ekipe večeras. Ima 14 poena i najbolji je pojedinac Partizana koji se potpuno vratio u meč nakon trojke Danila Anđušića, 42:42.

Nespretan faul Madara na šutu Ljulja za tri poena i Španac je bio siguran sva tri puta sa linije penala za konačnih 42:45 na poluvremenu. Neverovatnu trojku je pogodio Anđušić ali sudije su je poništile nakon što su pregledali snimak i utvrdili da je prekasno izbacio loptu. Najefikasniji pojedinac meča je Adam Hanga koji je postigao 15 poena.

VESTI O PARTIZANU:

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter