0
Evroliga

head coach Zeljko Obradovic Partizan - Igokea, ABA Liga, 10. April 2023. Beograd, Srbija (credit: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

EVROLIGA NAJAVLJUJE PARTIZANOVU TITULU: Kada je Željko poslednji ovo uradio osvojio je Evroligu!

Objavljeno: 02.05.23 u 18:11

Ovo uliva dodatnu nadu crno-belima

Partizan i Željko Obradović su napravili ogroman podvig, savladati dva puta u tri dana Real u Madridu je veliki uspeh i jako retka stvar. A kakav je podvig u pitanju, dovoljno je pogledati bližu istoriju najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.

U 13 prethodnih evroligaških sezona su odigrane 52 četvrtfinalne plej-of serije na tri dobijene utakmice.

Samo jednom se do ove sezone serije dogodilo da slabije plasirani tim u ligaškom delu Evrolige, povede 2:0 u pobedama posle prva dva meča u gostima.

Bilo je to u sezoni 2016/17 kada je Panatinaikos bio domaćin Fenerbahčeu, na čijoj klupi je tada sedeo Željko Obradović. Žuto-plavi su pobedili u oba meča u Atini (71:58 i 80:75), a onda su potom u trećoj utakmici na svom terenu dokusurili Grke (79:61) i obezbedili mesto na fajnal-foru koji se igrao u Istanbulu.

U polufinalu ga je čekao Real Madrid koji je savladan 84:75, a u finalu je pao Olimpijakos i Fenerbahče je osvojio titulu.

VESTI O PARTIZANU:

12
4
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter