0
Košarka

Dusan Alimpijevic Partizan - Bursa Evrokup, Eurocup 20.4.2022. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PROŠLE GODINE DŽELAT, A OVE OBOŽAVALAC: Bivši trener Zvezde oduševljen igrom Partizana!

Objavljeno: 01.05.23 u 09:07

Mladi strateg o nekada najvećem rivalu.

Paritzan je na korak od završnog turnira Evrolige, a crno-bele od Kaunasa deli samo jedna pobeda. Kada su prošle godine pred punom Arenom izabranici Željka Obradovića eliminisani iz Evrokupa, ni u snu nisu sanjali da će nešto više od godinu dana kasnije u toj istoj hali čekati najtrofejniji evropski klub kako bi overili plasman među četiri najbolje ekipe kontinenta.

Čovek koji je tada „nadmudrio“ popularnog Žoca, Dušan Alimpijević, fasciniran je kako sada Partizan izgleda, a za najtrofejnijeg evropskog trenera ima reči samo u superlativu.

„Sve izgleda nestvarno dobro, ma ni najveći optimisti ili najstrastveniji navijači, da ste ih pitali pre početka plej-of serijala, ne bi verovali da je to moguće. Ali, nije reč samo o zasluženim pobedama, već i o načinu na koji je to ostvareno. Zato se svima činilo kao da crno-beli igraju sa nekim autsajderom, a ne slavnim i uvek respektabilnim Realom. Toliko je sve dobro izgledalo. A to je zasluga struke i onih na terenu. Nije to lakih, nego perfektnih 2:0 za Partizan“, Dušan Alimpijević za Sport klub, pa nastavlja:

„Željko je poznat po načinu prilagođavanja igre u toku same utakmice, što ga izdvaja pod evropskim, pa i svetskim obručima. Ostavlja u amanet nama mlađima da učimo, shvatimo zašto je poseban. Crno-beli su demonstrirali totalno različit način igre u ta prva dva meča. Ali, nije to ništa preko noći, ma oni su kao grudva kada krene da se kotrlja niz padinu, tako izgledaju u tekućoj sezoni. Prvo je sve bilo uobičajeno, pa polako, ali sigurno sve veća ’fama’, interes, jurnjava da se nabave karte za Arenu, rast interesovanja… I, sve postaje sve luđe u najpozitivnijem smislu reči. Igrači počinju da izgledaju kao savršen sklop plus atmosfera. To se vidi, oseća, a meni je to mnogo važno“.

Takođe, dodao je još malo o svom kolegi.

„Najbolje zna Željko kako u Areni. Nije Real autsajder, mada smo pomislili da je nekako tako, zbog lakoće igre ekipe iz Humske i kako su lako stigli do velikih 2:0. Još jedan trijumf i, put na fajnal for. Ali, znate kako kažu, nije gotovo dok nije gotovo. U Evroligi, svi učesnici imaju integritet, ponos, kvalitet, strašne igrače i budžete…Kao što Obradović ima neverovatan rekord od 20 pobeda u ovakvim serijama u 21. učešću. Kao i toliko puta u sjajnoj karijeri, i sada je svim igračima precizno pronašao prave uloge i uvek zna šta hoće. Jeste da zvuči jednostavno i poznato, ali…Teško je da se takav trener ne sluša iz igračke pozicije, kada se na svakom koraku susreću sa poštovanjem koje mu se ukazuje, od rivala do saboraca. On je prosto fenomen“, završio je nekadašnji trener Crvene zvezde.

 

10
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter