0
Fudbal

head coach Igor Duljaj during the Partizan v Radnik Surdulica - Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Partizan (JNA) on March 17, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DULJAJ NEZADOVOLJAN PRED DERBI: „Nema nikakvog smisla igrati ovakav meč bez publike!“ (VIDEO)

Objavljeno: 25.04.23 u 12:55

Nije srećan zbog odluke FSS-a!

Sutra nas od 18 časova i 30 minuta očekuje 170. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde. Utakmica se igra na stadionu Partizana u okviru 2. kola plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije.

Kao što je i od ranije poznato stadion Partizana će biti ‘zaključan’ za ovaj meč zbog kazne koju je FSS propisao crno-belima.

Komentar na to je imao i Igor Duljaj, trener crno-belih.

Specifično je mnogo toga. Igra se derbi bez publike, to nema nikakvog smisla, igrati ovakav meč bez navijača. Teška situacija koju ne možemo da izbegnemo. Najsrećni bih bio da vidim pun stadion, bez obzira ko će šta da skandira. Biće mrtva atmosfera, izađeš na teren i čuješ trenere i saigrače. Ono što mi moramo jeste da na neki način pokažemo karatket. Ako ga imamo, a verujem da ga imamo. Imamo određenih problema, Belić ima kartone, to može da predstavlja problem sa bonus igračima. Tražićemo neka rešenja. Fejsa se požalio juče na povredu, to mi predstavlja problem. Andrade je povređen, moram da vidim kakva je sitaucija još. Tek danas na treningu ću videti koje spreman fizički za utakmicu. – započeo je on.

head coach Igor Duljaj (L) and Albert Nadj during the Mozzart Super Liga 2022/2023 Play Off match between Cukaricki and Partizan on stadium FK Cukaricki on April 23, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Momenat u kom dolazi ovaj meč, nije najbolji za njegov tim.

Momenat nije sjajan, nema puno vremena. Jedino vreme ne možemo da kontrolišemo u životu. Imali smo dva meča protiv Čukaričkog nedavno, pamti se samo rezultat, teška je situacija. Zvezda je šampion, neće doći da odrade posao, biće maksimalno motivisani da opravdaju poziciju na kojoj se nalaze. – nastavio je Duljaj.

Ipak, već duže vreme nije dobro – u jednom trenutku udarac se mora uzvratiti, ocenjuje Duljaj.

Već duže vreme nije dobar momenat, ali u jednom trenutku morate nekad i da uzvratite udarac. Ne samo da primate. Moja leđa mogu da pondesu veliki teret, to nije sporno, najsrećniji bih bio da prihvatim njihov teren na leđa, ali to nije moguće. Postoji teren, mi, oni, 10 na 10, teren je jedino merilo. Sve ostalo što se priča okolo – nema izgovora. Onaj ko poštuje dres Partizana mora da izađe i opravda to, kao i ja. Teško je onom ko radi u pekari, i rudniku, onom koga sin pita „Je l’ ima šta da se jede?“ Njima je teško. Mi smo plaćeni za ovo. – kazao je trener Partizana.

Najveći problem njegovog tima je u glavi, a ne u nogama, kaže šef struke crno-belih.

Najteži teg nije u nogama već u glavi. To je činjenica. Možete da pričate šta hoćete, da puštate neke filmove kao ranije – Sparta ili Gladijator. Ali to neće pomoći.. Poenta je da sam sebe motivišeš, to je najpoštenije. Ustaneš ujutru, pogledaš se u ogledalo i kažeš da si dao sve od sebe. Ako su bolji, pružiš ruku, ali moraš da daš sve od sebe. Derbi kao derbi treba da bude najveći motiv svakom igraču. – izjavo je šef struke Parnog valjka.

head coach Igor Duljaj during the Mozzart Super Liga 2022/2023 Play Off match between Cukaricki and Partizan on stadium FK Cukaricki on April 23, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Na pitanje da li bi rasformirao ekipu i do kraja sezone igrao samo sa omladincima, odgovara sledeće.

Nemam moć odlučivanja u kontekstu da vodim klub, moj posao je da budem trener. Da teram nekoga, to je težak termin. Treba sezona da se završi na pošten način, a onda da se podvuče crta. Najlakše je tražiti alibi i staviti mlade igrače. Šta ćemo time dobiti? Ubićemo i tog mladog igrača. Dobiće minutažu, ali će ući u tešku sitauciju. On treba da raste uz ekipu, uz dobar ambijent. – zaključio je Duljaj.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter