2
Košarka

FOTO: FIBA

SRBIJA U DRUGOM ŠEŠIRU NA ŽREBU ZA MUNDOBASKET: „Orlovi“ izbegli Francusku, Sloveniju i Litvaniju!

Objavljeno: 21.04.23 u 14:50

Žreb za Mundobasket će biti održan 29. aprila u Manili

FIBA je objavila spisak šešira za žreb koji će se održati na Filipinima 29. aprila. Košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu sa selekcijama: Francuske, Slovenije i Litvanije, što znači da nećemo biti sa njima u grupi na predstojećem Mundobasketu.

Šeširi i redosled reprezentacije su pravljeni prema FIBA rang listi, s tim da su Filipini, kao organizatori finalnog turnira, u prvom šeširu sa Amerikom, Španijom i Australijom.

Ostali šeširi izgledaju ovako:

Šešir 3 – Grčka, Italija, Nemačka, Brazil
Šešir 4 – Kanada, Venecuela, Crna Gora, Portoriko
Šešir 5 – Iran, Dominikanska Republika, Finska, Novi Zeland
Šešir 6 – Kina, Letonija, Meksiko, Gruzija
Šešir 7 – Jordan, Japan, Angola, Obala Slonovače
Šešir 8 – Liban, Egipat, Južni Sudan, Zelenortska ostrva

 

 

Domaćini Svetskog prvenstva: Filipini, Japan i Indonezija, iz komercijalnih razloga su dobili pravo da biraju po jednu selekciju koju žele da nastupa na njihovom terenu u grupnoj fazi.

Filipini su izabrali SAD, Japanci ekipu Slovenije, dok će u Indoneziji biti Kanađani. To automatski znači da Srbija neće igrati u Okinavi, pošto je Slovenija sa nama u drugom šeširu.

Pravilo glasi da u grupi ne sme biti više od jedne selekcije iz Azije, Afrike ili Amerike, dok Evropa može imati maksimalno dva predstavnika u istoj grupi.

Svetsko prvenstvo na programu je od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima a završni turnir će se igrati na Filipinima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

11
4
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter