0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@realmadriden

REAL JE U POLUFINALU LIGE ŠAMPIONA: Čelsi prokockao kapitalne šanse i to ih je koštalo čuda u Londonu! (VIDEO)

Objavljeno: 18.04.23 u 22:53

Domaće su koštale propuštene šanse

Fudbaleri Real Madrida došli su do pobede od 0:2 u Londonu protiv Čelsija u okviru revanš utakmice četvrtfinala Lige šampiona.

S obzirom da je rezultat prvog meča bio 2:0 za kraljevski klub izabranici Karla Anćelotija obezbedili plasman u polufinale elitnog takmičenja.

Ngolo Kante je u kaznenom propstoru upropastio kapitalnu šansu za domaće. Francuz je imao priliku da sprovede loptu u gol nakon centaršuta, ali je umesto toga promašio kompletan okvir.

Sjajnu priliku za pogodak imao je Kukurelja u samom finišu prvog dela igre. Španac bio u situaciji jedan na jedan sa golmanom Reala, ali je Kurtoa bio miran i uspeo je da mu odbrani šut.

Još jednu izuzetnu šansu Čelsi je imao u 55. minutu kada je najbolji mladi igrač Svetskog prvenstva, Enco Fernandez, mogao da dovede domaće u vođstvo, ali je njegov jak šut samo prozujao pored gola.

Sve te propuštene prilike londonskih plavaca na kraju su kažnjene u 58. minutu. Vinisijus je izbacio Čalobu na desnoj strani probio ka golu i onda nesebično dodao ka Rodrigu kome nije bilo teško da spakuje loptu u mrežu za prednost Reala.

Do kraja meča Frenk Lampard je pokušao da ofanzivnim izmenama nešto promeni na terenu, ali sve je to bilo uzalud.

Pitanje pobednika na ovom susretu rešio je svojim drugim golom Rodrigo u 80. minutu kada mu je asistirao Federiko Valverde.

Real je obezbedio plasman u polufinale Lige šampiona gde će sačekati boljeg iz duela Mančester sitija i Bajerna iz Minhena, a u prvom meču odigranom u Engleskoj bilo je 3:0 za građane.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter