0
AdmiralBet ABA Liga

Zadar, 17.04..2023.. - Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku. Utakmica 26 kola AdmiralBet ABA lige između KK Zadar i KK Partizan Mozzart Bet. Foto: Zvonko KUCELIN/KK Zadar

PARTIZAN FENOMENALAN U ZADRU: Crno-beli vode sa 19 razlike na poluvremenu! (FOTO)

Objavljeno: 17.04.23 u 18:45

Odlična igra crno-belih i velika prednost.

Košarkaši Partizana Mozzart Bet nakon 20 minuta, vode protiv ekipe Zadra u 26. kolu AdmiralBet ABA lige, rezultatom 30:49. Počeli su crno-beli silovito od samog starta, pa su nakon vođstva od 0:7, uspeli da održe, ali i povećaju prednost, dok je sve pratila dobra odbrana.

Najefikasniji u redovima Partizana je Lesor sa 11 poena i 4 skoka, dok je Egzum ubacio 8. Na drugoj strani, istakao se Dejvis sa 8 koševa.

Poenima Pantera i Ledeja, a potom i trojkom Avramovića, izabranici Željka Obradovića, sjajno su otvorili utakmicu. Lakić je postigao prve poene za Zadar, a nalet gostiju, potom je odbio Uroš Trifunović trojkom.

Posle televizijskog tajmauta, crno-beli nastavljaju u dobrom ritmu, pa nove poene upisuje Trifunović, ovog puta za 2, a zatim i Zek Ledej. Uspeo je Dejvis da prevari odbranu Partizana i pogodi uz faul, ali je Kevin Panter pogodio novi težak šut, dok je na kraju prve deonice rezultat bio 15:24.

Zadar, 17.04..2023.. – Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku. Utakmica 26 kola AdmiralBet ABA lige između KK Zadar i KK Partizan Mozzart Bet.
Foto: Zvonko KUCELIN/KK Zadar

Na startu druge četvrtine, Partizan nastavlja u jakom ritmu i vrlo brzo stiže do dvocifrene prednosti. Egzumova slobodna bacanja, Lesorov koš, a potom i brzi poeni u kontri Partizanovog Australijanca, donose crno-belima +15.

Brzo je trener domaćih zatražio tajmaut, kako bi pokušao da zaustavi nalet gostiju.

Posle odličnog zakucavanja Egzuma, crno-beli su se raspucali i u šutu za 3 poena. Iza linije 6.75 metara, pogađali su Naneli i Papapetru, za prednost Partizana od 22:39.

Nakon što je Žganec poentirao nakon ofanzivnog skoka, novu trojku za Partizan postiže Alen Smailagić za 26:45. Napravio je u narednom napadu Zadra Smailagić trći faul, pa ga je zamenio matijas Lesor, dok je dva bacanja realizovao Ramljak.

BONUS VIDEO:

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter