1
Evroliga

Dante Exum (L) and Head coach Zeljko Obradovic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Fenerbahce Beko Istanbul on February 23, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OBRADOVIĆEV POMOĆNIK OTKRIO KAKO JE DOVEDEN EGZUM: „Željko je odmah zvao Šarasa i odlučio da će igrati plejmejkera!“ (VIDEO)

Objavljeno: 12.04.23 u 17:14

Fantastična procena najtrofejnijeg evropskog trenera.

Kao jedno od najvećih pojačanja za Partizan Mozzart Bet proteklog leta, profilisao se australijski košarkaš Dante Egzum. On se na poziciji plejmejkera fantastično prilagodio filozofiji Željka Obradovića, a upravo je pomoćnik najtrofejnijeg evropskog trenera Bogdan Karaičić u emisiji „U obruču“ otkrio sve detalje u vezi tog transfera.

– Što se tiče Datea Egzuma, to je bila direktno odluka Željka Obradovića, da želi da mu da šansu da igra na poziciji plejmejkera, što se za nas ispostavilo kao dosta dobro i za tog igrača. To je jako bitna stvar u procesu regrutacije igrača. Imate Tompsona iz Baskonije, koji je u pre 2-3 godine, dok je igrao u Holandiji, igrao poziciju 2. I sad odjednom igra najbolju košarku, na najvećem nivou kao sasvim druga pozicija – počeo je Karaičić i dodao:

– Ako trener vidi u svojoj filozofiji prostora da da određenu šansu, da uđe u određeni rizik za igrača, a taj trener je u ovom slučaju željko Obradović, onda u devedeset i nešto posto slučajeva će se to završiti dobro i po igrača i po Željka, samim tim i po tim koji trenira.

Upitali su novinari Karaičića ko je bio prva želja crno-belih proteklog leta, na šta je on ponovo apostrofirao dolazak Dantea Egzuma. Karaičić je otkrio da je Obradović odmah zvao Šarunasa Jasikevičijusa i da je Egzumu ponudio da igra na poziciji plejmejkera.

– Kada se pojavila informacija za Dantea Egzuma, da postoji mogućnost. Mislim u Evropi još regrutacija naspram Amerike, je daleko daleko primitivnija ili nerazvijena, kao u NBA. Znači, još ti usput saznaš da on nema ugovor da ga Barselona neće. Onda kada ga agent ponudi na tržište, onda uglavnom reaguješ. Nije kao u NBA da ti sve već imaš unapred pripremljeno, tako da ne čekaš, te zadnje vozove i situacije – rekao je Karaičić i zaključio:

Dante Exum reacts during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Barcelona on March 28, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

– Kada je došla ta informacija, Željko je odmah reagovao, čak je odmah kontaktirao i Šarasa. Videli ste sami, kakva kolegijalnost i uzajamno poštovanje vlada. Tako da i Šaras koji je delimično bio zainteresovan, koliko ja znam, za Dantea Egzuma, možda ne da igra poziciji broj 1, ali to je ono što je veličina Željka Obradovića, da je on svesno ušao u rizik, da ponudi igraču, mimo finansijskih uslova, nešto što će igrača privući da dođe u Partizan. A to su minuti, na poziciji gde je igrač želeo da se razvije i to je da kažem prevagnulo.

Dante Egzum u dosadašnjem delu sezone u Evroligi prosečno beleži 13.1 poen, 2.8 asistencija i 2.4 skoka. Australijanac za 2 šutira gotovo 60%, a za 3 čak 40.2%.

46
4

1 Komentara

  1. Igrač u čijoj se igri vidi veoma visok nivo odgovornosti i racionalnosti. Na svakoj utakmici igra standardno dobro i retko kad podbacuje. Mnogo znači kad imate igrača koji u svakoj utakmici ima isti učinak.

    3
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter