0
Evroliga

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Olympiacos Piraeus Basket at Aleksandar Nikolic Hall on April 06, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZVEZDA SRUŠILA BRATSKI OLIMPIJAKOS U PREPUNOM PIONIRU: Delijama ostaje prava žal za TOP 8 fazom! (FOTO)

Objavljeno: 06.04.23 u 20:53

Zanimljiv duel u punoj dvorani Aleksandar Nikolić.

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su ekipu Olimpijakosa u 33. kolu Evrolige i to rezultatom 87:79. Ovaj trijumf srpskom timu neće značiti u rezultatskom smislu, jer su izgubili i matematičke šanse za plasman u TOP 8 fazu.

Gosti su u prvoj deonici stekli i dvocifrenu prednost, ali su beogradski crveno-beli uspeli da je nadoknade i približe se ekipi iz Pireja. Poveli su izabranici Duška Ivanovića pri kraju prvog dela igre, a sjajnu igru prikazali su u nastavku. Pravi iks faktor bio je Džon Holand, koji je bio nezaustavljiv.

PRVO POLUVREME:

Utakmica je počela prilično izjednačeno, prvi napad je iskoristio Fol i doneo vođstvo Olimpijakosu, dok je na drugoj strani jedno bacanje pogodio Kuzmić. Videli smo brzu košarku, a beogradski crveno-beli su uspevali da pariraju jednoj od najboljih ekipa Evrolige do sredine ove deonice.

Nakon što je Vokap pogodio dve trojke, gosti su napravili mini seriju i poveli su sa 8:15. Razbudio je malo Zvezdu Vildoza, uzvrativši jednu trojku, a kasnije je i Dobrić bio precizan iza linije 6.75 metara.

FOTO: STARSPORT

Ipak, loša odbrana domaćih, prouzrokovala je otvorene pozicije igračima Olimpijakosa, što je prvo iskoristio jedan od najboljih irača Evrolige Vezenkov, a potom i Kenan, pogodivši 2 trojke.

Vodio je tada Olimpijakos 15:25, a posle trojke Papanikolaua 19:30. Ipak, Zvezda se nije predala i u završnici prve četvrtine znatno smanjuje prednost na 26:30, pre svega koševima Petruševa.

Na početku drugog perioda, Zvezda se potpuno vratila u meč, pogotkom Kampaca za 30:32. U nastavku deonice, videli smo nešto bolje odbrane, ali i nekolicnu promašaja, pa je nakon slobodnih bacanja Mekisika bilo svega 33:38 na oko 5 minuta do poluvremena.

FOTO: STARSPORT

Mitrović potom sjajnim potezima dovodi Zvezdu do minimalnog zaostatka, a nakon greške gostiju koji su napravili nesportsku ličnu grešku, Dobrić je zaradio dva slobodna bacanja, kojima je doneo izjednačenje svom timu.

Uspela je Zvezda i da povede u završnici prvog poluvremena, dok je na kraju, posle 20 minuta rezultat 45:47.

DRUGO POLUVREME:

Početak drugog poluvremena, doneo je i mini seriju Zvezde. Posle zakucavanja Martina i trojke Kampaca, rezultat je bio 54:48.

Gosti su delovali potpuno izguvljeno i za pet minuta postigli su samo jedan poen. Tu seriju prekinuo je Slukas polaganjem, ali je odmah uzvratio Petrušev zakucavanjem.

Odličnu odbranu igrali su domaći, a jedan od najzaslužnijih za to bio je Hasan Martin. Posle trojke Petruševa i dobre odbrane Holanda, Mitrović je sjajno okrenuo i postigao nove poene.

Videli smo samo 12 koševa gostiju u trećoj četvrtini, pa je rezultat pred poslednji period bio 65:59 za Crvenu zvezdu.

FOTO: STARSPORT

Pogodio je Džon Holand dve trojke na startu poslednje deonice i tako raspalio dvoranu Aleksandar Nikolić. Nešto kasnije, trojku je pogodio i Kostas Slukas, ali je Holand u sjajnom ritmu, postigao je nove poene za 75:69.

Potpuno se razigrao Holand i niko ne može da ga zaustavi, jer je pogodio svoju treću trojku za 80:71.

Pokazao je Olimpijakos zašto je jedna od najboljih ekipa u Evroligi, brzo se približio domaćima, ali je reagovao Fakundo Kampaco.

Argentinac je pogodio trojku, a nakon slobodnih bacanja Mustafe Fola, sjajno je Ognjen Dobrić asistirao Filipu Petruševu, koji je pogotkom rešio ovaj meč. Crveno-beli su savladali jednu od najboljih ekipa Evrolige, ali ostaje žal za plasmanom u TOP 8, za koji su odano izgubljene i matematičke šanse.

BONUS VIDEO:

4
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter