0
Domaći fudbal
Robert Prosinečki

FOTO: STARSPORT

PROSINEČKI MORAO DA BIRA IZMEĐU ZVEZDE I DINAMA: „Uvek sam iskren u životu, moj otac je hteo da igram za Dinamo“!

Objavljeno: 03.04.23 u 11:51

Nije mu bilo sve jedno

Legendarni jugoslovenski i hrvatski fudbaler, Rober Prosinečki, dao je intervju za „Glas Srpske“ u kom se dotakao teme Zvezda-Dinamo.

Popularni „Žuti“ je 1987. stigao iz redova Dinama (tada Kroacija) u Crvenu zvezdu, sa kojom se popeo na vrh Evrope 1991. u Bariju.

Njega su pitali za kog bi navijao ukoliko bi se satale ove dve ekipe.

– Uvek sam iskren u životu. Moj pokojni tata se vratio iz Nemačke da bi mu sin igrao u Dinamu. To je tako. Spletom okolnosti njegov sin nije igrao u Dinamu, nego je došao u Crvenu zvezdu. Najbolje da ne igraju Zvezda i Dinamo – jasan je bio Robi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Prosinečki je odmah nakon titule KEŠ-a otišao u Real Madrid i samim tim nije bio deo tima koji je osvojio titulu svetskog klupskog šampiona. Ipak, ne žali mnogo za tim.

– Meni je bilo drago zbog momaka. Vidi, emocije su jedno, ali otišao si u najbolji klub na svetu. Može da ti bude žao što to nisi odigrao, pa onda otišao, ali kad odeš u veliki klub onda samo razmišljaš o tome. Kada se sve to izdešavalo u Jugi nisam toliko razmišljao o tom Tokiju. Bio sam fokusiran na Real – zaključio je Robi.

Proslavljeni fudbaler je nakon Reala igrao i za Barselonu a kada je reprezentacija u pitanju, nastupao je za Jugoslaviju u 15 navrata odnosno za Hrvatsku 49 puta od 1994. do 2002. Sa njima je uzeo srebro na Svetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj.

8
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter