0
Košarka

FOTO: kkjoker.com

JOKIĆEV KLUB ZA PRVI APRIL OBRADOVAO SOMBORCE: KK Džoker ispisao zlatne stranice istorije srpske košarke! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 02.04.23 u 19:20

Ogroman uspeh tima Nikole Jokića

Zapamtiće taj prvi april košarkaška scena grada Sombora za sva vremena, ali ne zbog bilo kakve šale već zbog istorijskog uspeha.

Košarkaši KK Džokera su savladali u odlučujućoj utakmici plej-ofa Druge košarkaške lige Srbije ekipu Pirota sa 110:81 pred više od 1000 vatrenih Somboraca.

Naravno, reč je o klubu koji je iz godine u godinu u sve većoj ekspanziji, a glavni krivac za to je aktuelni MVP NBA lige Nikola Jokić, odnosno čitava njegova porodica.

FOTO: kkjoker.com

U razgovoru za naš portal nešto detaljnije o ovoj prelepoj sportskoj priči otkrio je pomoćni trener prvog tima i bivši igrač KK Džokera, Nikola Đurđević.

Čuo sam za projekat pre tri godine, nakon što sam završio svoju igračku karijeru. Pravila se priča u Somboru i kontaktirao me je trener. Tada još uvek nije bilo sve na ovom nivou, ali je se krenulo sa pričom da će biti velika ekspanzija kluba.

Nikola nam je otkrio naravno da iza celog projekta stoji porodica Jokić, koja se odlučila za ovaj korak da bi podigla košarku u Somboru na jedan mnogo viši nivo. Krenula su sva potrebna ulaganja i klub je napredovao.

FOTO: kkjoker.com

Branislav Jokić je predsednik, ali tu su Strahinja, Nemanja i Nikola koji su priključeni klubu. I sve je ovo napravljeno zahvaljujući celoj porodici, jednostavno rečeno da nije bilo njih ništa od ovog ne bi bilo.

Ono što su Jokići napravili za Sombor zaista ima megalomanske razmere kada se sve uzme u obzir, naročito činjenica da grad sa severozapada Srbije nije nikada imao ovakvu sportsku priču.

Ovde generalno u regionu nije bilo nekog košarkaškog centra, koji može da ti pruži bukvalno sve. Shodno tome oni su odlučili da naprave jedan ozbiljan klub, koji će dugoročno da radi i da mladi iz Sombora ovde imaju gde da igraju. Čak i mlađe kategorije tima su u najvišim rangovima juniorske i kadetske lige, a samim tim je i prvi tim stigao do Prve lige Srbije što je istorijski uspeh.

FOTO: kkjoker.com

Osvrnuo se Đurđević i na utakmicu protiv Pirota, koja je prilično rutinski dobijena, a potom je otkrio zbog čega je to tako i šta je to što se neguje u KK Džokeru.

Pobedili smo sa 30 razlike, Pirot se držao u prvom poluvremenu dok su imali snage. Kod nas se daje veliki akcenat na fizičku spremu i pripremu igrača, zbog čega smo dominantna ekipa na tom planu. Kada su košarkaši Pirota pali u fizičkom smislu došlo je sve to do izražaja. Naravno, glavni trener je perfektno pripremio čitavu utakmicu, gde su svi dobili šansu da igraju i da se upišu.

I pored toga što mu obaveze u NBA ligi ne ostavljaju previše vremena da prati utakmice, Nikola Jokić grabi svaki mogući trenutak da pogleda mečeve njegovog kluba.

Kada smo igrali protiv Borca iz Zemuna, Denver je na društvenim mrežama postavio snimak gde Nikola sa svojim trenerom gleda utakmicu. On je tu, daje savete i uključen je u čitavu priču koliko može i koliko mu vreme dozvoljava, pošto on ima svoje obaveze. Strahinja je tu ko je na čelu i sve organizuje, a kada mi igramo to je praznik za čitavu porodicu.

I pored toga što KK Džoker baštini ideju o angažmanu mladih igrača, bitan doprinos u ovoj sezoni su dali i neki iskusni igrači kao što su Nino Čelebić, koji je široj javnosti poznat po vezi sa poznatom srpskom popfolk pevačicom Teodorom Džehverović kao i Dalibor Đapa, koga se sećamo po odličnim utakmicama u dresu Krke u ABA ligi.

Oni su profesionalci i došli su da odrade posao. Shvatili su svoju ulogu lidera i iskusnih igrača, pomogli su savetodavno i stvaro su se poneli kao pravi uzori. Takav je sistem postavljen u klubu gde svi rade isto i nema izuzetaka, tako da je kriterijum isti za sve. Da nije bilo toga ne bi došlo ni do ovakvog rezultata.

FOTO: kkjoker.com

Nema sumnje da se radi o jednom ozbiljnom projektu koji je u ozbiljnoj ekspanziji i širi se iz svakog dana sve više i više. O tome koliko je sve to uspešno najbolje govore rezultati koje su momci iz Sombora napravili.

Nemojte se začuditi ako KK Džoker u narednih nekoliko godina budemo gledali u ABA 2, a možda i ABA ligi, jer ovako organizovan klub može samo da napreduje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter