0
Košarka

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN NA KORAK OD TOP 8: Šta čeka ’crno-bele’ u nastavku!? (VIDEO)

Objavljeno: 17.03.23 u 10:43

Nikad neizvesnija završnica Evrolige.

Košarkaši Partizana polako koračaju ka Top 8 fazi Evrolige. Izabranici Željka Obradovića su drugi put ove sezone pobedili aktuelnog dvostrukog šampiona Evrope. Džejms Naneli je opet bio bitan faktor u pobedi Partizana i ponovo je njegov šut za tri poena bio pokterač.

Ova pobeda je došla nakon 17 poena zaostatka u prvoj četvrtini, kada je Efes imao vođstvo od 23:6, ali je trener Partizana znao šta da promeni i kako da motiviše tim. Ova pobeda je plibližila ’crnobele’ u plej-of.

Partizan je u svojoj istoriji četiri puta igrao na Fajnla Foru: 1988 godine, kada su i osvojili Evroligu sa današnjim treneron, 1998. godine i 2010.

Ove godine je Fajnal For u Kaunasu. Parizan sada ima skor 16-13, kao i Makabi, dok je Baskonija kao i Žalgiris  na 15-14, a Efes i Valnesija su na skoru 14-15. Fenerbahče koji je na petoj poziciji ima pobedu više od Partizana i Makabija.

Fener treba da odigra zaostalu utakmicu sa Milanom u utorak, a ukoliko tu ne pobede, pozicija pet će im biti ugrožena. Tri dana kasnije igraće protiv Žalgirisa, koji je u nezgodnoj situaciji. Posle Žalgirisa dočekuju Real Madrid, zatim gostuju Baskoniji, dočekuju gradski rival Anadolu Efes, da bi nakon toga u poslednjem kolu Evrolige igrali sa Crvenom zvezdom.

Partizan ima tri utakmice na domaćem terenu, što im je olakšavajuća okolnost. Prvo dolazi Olimpijakos, pa Barselona i na kraju madriski Real, da bi na kraju otišli na gostavanje u Monaku i u poslednjem kolu dočekuju Panatinatikos.

U narednih pet utakmica, pet finala. Već sledeći duel će igrati sa Olimpijakosom, koji je prva ekipa i ima siguran plasman u plej-of. U prvom delu, Grci su pobedili ’crnobele’. Izabranici Željka Obradovića će imati motiv više na ovoj utakmici. Nekoliko dana kasnije, stiže Real Madrid i Barselona.

U najboljem slučaju, Parizanu je potrebno još četiri trijumfa.


2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter