0
Košarka

FOTO: Instagram screenshot

LESOR KAŽNJEN: Evo kako je ABA sankcionisala košarkaša Partizana!

Objavljeno: 17.03.23 u 11:21

Francuz zbog sukoba sa Petruševim i novčano kažnjen.

Francuski centar Matijas Lesor, biće kažnjen sa tri utakmice neigranja i novčanom kaznom od 10.000  evra. Propustiće mečeve protiv Cedevite u Beogradu, FMPŽelezniku i Igokee kod kuće. Govorio je za Mocartsport o sukobu sa igračem Zvezde Filipom Petruševim na kraju večitog derbija.

Centar ’crnobelih’ se najpre tokom četvrte četvrtine sukobio sa Petruševim, a onda je na kraju utakmice ponovo krenuo na srpskog košarkaša. Tom prilikom Lesor ga je odgurnuo, a onda ga je i udario pesnicom u glavu, Filip Petrušev nije želeo sukob sa Francuzem.

Za Lesora neće biti krivične prijave, uprkos brojnim glasinama da će Tužilaštvo dati nalog za njegovo privođenje, radi davanja izjave. Tužilaštvo smatra da ovim slučajem treba da se bavi klub i liga u kojoj igrač igra i da ti nema krivične odgovornosti.

Lesor je rekao da želi da se izvini navijačima i ljudima i onima koji vole sport.

– Prvo, želim da se izvinim navijačima i ljudima koji nas podržavaju, i onima koji vole isport. Kao i navijačima koji su mi iskazali su mi neverovatnu ljubav i poštovanje, takođe mojim saigračima, stručnom štabu i celoj organizaciji što sam onako reagovao. Zbog prezentovanja sebe i ovog kluba u lošem svetulu. Kao sportisti moramo da se držimo visokih standarda, i moramo uvek da se ponašamo primereno u svakoj situaciji. – započeo je on.

On je i objasnio žašto je došlo fizičkog obračuna sa Petruševim.

– Međutim, hteo bih da naglasim: prvi put u devet godina profesionalnog bavljenja košarkom sam akter ovakvog incidenta, za razliku od drugog protagoniste koji ima istoriju učešća u ovakvim situacijama i haosu. Osetio sam potrebu da zaštitim sebe i moje dostojanstvo nakon brojnih provokacija i nakon što me je dotični u četvrtoj četvrtini udario. Ne toliko jako, ali dovoljno da mi izbije vazduh. Da su to bile samo reči, ne bih uopšte reagovao. I ostavio bih to na čistoj košarkaškoj borbi, ne bih izgubio pribranost, kao što jesam. Ovo nije izgovor, ali verujem da naši navijači i navijači uopšte, koji su gledali jučerašnju utakmicu, trebalo bi da znaju šta se desilo. Istina je da nisam napao, već reagovao. Nažalost, na način koji je pogrešan, na način koji ne bi trebalo da se desi na košarkaškom terenu. Trebalo je samo da uživam u velikoj pobedi sa mojim saigračima i navijačima. zaključio je Lesor.

Komesar reagionalnog takmičenja Milija Vojinović dao je komentar za Novosti o ovom incidentu.

– Kao što procedura nalaže, taj slučaj, kao i sve ostalo što se dešavalo u poslednjem večitom derbiju, ali i svim ostalim utakmicama 21. kola, sada se nalazi u rukama Hrvoja Vidana. Sigurno ne bih dao sebi za pravo da prejudiciram njegove odluke ili na bilo koji način utičem na njih, ali imam puno poverenje u njegov sud i rad – započeo je on.

Rekao je još i da će ABA liga uraditi sve da do takvih scena ne dolazi više.

– Mnogo puta sam to rekao, ABA liga uvek uradi sve što je u njenoj moći da se nemile scene pre svega spreče, a ako se već dese, da se maksimalno zaštiti bezbednost aktera. I to je crta koja ne sme da se pređe, što se vidi i na osnovu svega što se dešavalo prošle sezone. Sigurno nikome nije prijalo to što se peti meč finalne serije završio pred praznim tribinama i što se, umesto aplauza i pesme navijača, čula škripa patika, ali naša je obaveza da učinimo sve kako bismo osigurali bezbednost aktera. – zaklljučio je Vojinović

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
4
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter