0
Evroliga

FOTO: Barca Basket

KALINIĆ TROJKOM PRESUDIO ZVEZDI: Hrabro izdanje ‘crveno-belih’ nedovoljno za pobedu – Kampaco bez ikakve podrške držao Zvezdu u životu!

Objavljeno: 17.03.23 u 22:25

Odlična partija za izabranike Duška Ivanovića.

Košarkaši Crvene zvezde gostovali su večeras ekipi Barselone u okviru 29. kola Evrolige. Apsolutni favorit bio je domaćin, dok su gosti iz Beograda došli bez previše takmičarskog naboja, jer su daleko od borbe za TOP8, a u svojim redovima nisu imali Dobrića i Nedovića.

Barselona je odlično otvorila utakmicu, sa nekoliko pogođenih trojki, dok je Zvezda najviše rešenja pronalazila pod košem. Videla se razlika u kvalitetu od samog starta. Odbrana Zvezde delovala je jako loše, dok su u napadu igrali dosta bolje. Nakon prvih deset minuta utakmice, domaćin je imao prednost 18:15.

FOTO: Barca Basket

Mnogo bolje izabranici Duška Ivanovića otvorili su drugu deonicu, dve sjajne realizacije Mitrovića donele su Zvezdi prvu prednost na utakmicu. Gledali smo nekolicinu lepih poteza na obe strane terena, a Barselona je imala prednost na ofanzivnom skoku. U momentima kada se Barselona mučila da organizuje kvalitetne napade, rešenja je pronalazio Jokubaitis. 

FOTO: Barca Basket

Lako je Barselona uvela utakmicu u svoj ritam i polako počela da gradi prednost, već od polovine druge deonice. Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 40:36.

Tradiciju lošeg otvaranja drugog poluvremena Zvezda je nastavila i večeras, jer je primila dve trojke i dozvolila Barseloni dvocifrenu prednost. Uspeo je Fakundo Kampaco da ‘prodrma’ ekipu i sa dve trojke malo vrati ekipu u život!

Stegla je Zvezda odbranu, što je rezultiralo većim samopouzdanjem u napadu i smanjivanjem prednosti rivala na dva poena prednosti. Uspela je Barselona da se ‘izdigne’, ali je Zvezda držala priključak, te uspela da izjednači i rezultatom 57:57 dočeka poslednju deonicu.

FOTO: Euroleague

Bolje je otvorila Barselona i poslednju deonicu, ali ne tako drastično kao što je to bio slučaj u trećoj četvrtini. Momenat koji je u mnogome odredio dalji tok utakmice bila je trojka Mirotića, uz tehničku Vildoze.

Barselona je držala prednost konstantno iznad sedam poena, što je Zvezdi bilo izuzetno teško dostižno. Trojka Petruševa za -4 donela je nadu Crvenoj zvezdi da možda mogu da velikog preokreta, a nakon dva penala Fakunda Kampaca, Zvezda je došla na posed zaostatka.

Lazarević je promašio otvoreno polaganje za izjednačenje, da bi na drugoj strani Barselona poentirala uz faul. Trojkom je odmah uzvratio Kampaco i vratio ekipu na dva poena zaostatka. Jokubaitis je pogodio dvojku i doneo svom timu dva poseda prednosti. Trojkom Kalinića, čini se da je utakmica rešena.

Barselona – Crvena zvezda 85:79

BAR: Mirotić 21p, Veseli 21p, Satoranski 13p

CZV: Kampaco 24p, Petrušev 11p

BONUS VIDEO:  

3
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter