0
AdmiralBet ABA Liga

Milija Vojinovic sportski direktor Aba lige during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Buducnost at Stark Arena on November 04, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

SPORTSKI DIREKTOR ABA LIGE OTKRIO KADA ĆE SE REŠITI SLUČAJ LESOR: Vojinović govorio i o mestu koje vodi u Evroligu!

Objavljeno: 16.03.23 u 14:41

Javnost sa nestrpljenjem čeka epilog.

Sportski direktor AdmiralBet ABA lige Milija Vojinović, otkrio je kada će doneti odluka o incidentu o završetku večitog derbija, kada je Matijas Lesor nasrnuo na Filipa Petruševa. Vojinović je u razgovoru za Telesport istakao da ima poverenje u disciplinskog sudiju Hrvoja Vidana, kao i da njegovu odluku ne bi želeo da prejudicira.

– Kao što procedura nalaže, taj slučaj, kao i sve ostalo što se dešavalo u večitom derbiju, kao i ostalim utakmicama 21. kola, nalazi se u rukama Hrvoja Vidana, disciplinskog sudije ABA lige. Sigurno ne bih dao sebi za pravo da prejudiciram njegove odluke ili na bilo koji način utičem na njih, ali imam puno poverenje u njegov sud i rad. Ono što mogu da kažem, jeste da će odluke usledite najkasnije do prve utakmice narednog kola, a koje počinje u petak – istakao je Vojinović.

Potom je pričao i o narednoj sezoni Evrolige, a dobio je pitanje da li psotoji mogućnost da u njoj ponovo gledamo 2 kluba iz regionalnog takmičenja.

Društvo ABA liga j.t.d. je suvlasnik kompanije EKA koja vodi Evroligu i Evrokup, a to između ostalog podrazumeva da smo u stalnom kontaktu i da imamo odličnu saradnju. Znam da mnogi kritikuju što ABA lige ima jedno mesto u Evroligi i to kroz specijalnu pozivnicu, ali sa druge strane takav status nema nijedna druga liga u Evropi. Ili da budem precizniji, nijedna liga nema prolaznost ka Evroligi. Da li zaslužujemo više, to nema nikakve dileme – rekao je Vojinović i zaključio:

– Da li se gledano kroz tradiciju, šta je sve region dao košarci, da li kroz pažnju javnosti, kvalitet, pa čak i ulaganja, jasno je da naš region uvek imati posebno mesto na košarkaškoj mapi Evrope. I u skladu sa tim treba i da ima status kakav zaslužuje. Nakon više godina imamo dva predstavnika u Evroligi i pogledajte koliko je evropska košarka sa tim dobila. A, uveren sam i da bi tako bilo kada bismo imali i više predstavnika. U toj priči ne sme da se zaborave i ostale stvari, od talenta, preko sudija i trenera. Ovaj region živi za košarku, mnogo joj daje i mnogo zaslužuje.

4
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter