0
AdmiralBet ABA Liga

Andrija Gavrilovic i Milan Tomic ABA Liga, FMP - Crvena Zvezda Belgrade, Serbia on Oktobar 27. 2018. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

BIVŠI TRENER ZVEZDE GOVORIO O VEČERAŠNJEM DERBIJU: „Posle poraza Zvezda može da reaguje, Partizan da održi formu!“

Objavljeno: 13.03.23 u 17:38

Evo šta moraju da pokažu večiti.

Košarkaši Partizana Mozzartbet dočekaće ekipu Crvene zvezde Meridianbet večeras u okviru 21. kola AdmiralBet ABA ligi, a pred taj duel oglasio se nekadašnji šef struke crveno-belih Andrija Gavrilović. On trenutno radi u stručnom štabu Virtusa iz Bolonje, dok je u razgovoru za Mozzartsport, istakao da su šanse 50-50 na večerašnjem susretu.

Šanse su 50 – 50. Zvezdino oružje može da bude što nakon poslednjih poraza postoji mogućnost da tim pokaže reakciju. Još smo u delu sezone gde ekipa treba da reaguje, da pokaže da do kraja želi i može da brani titulu u ABA ligi i mora otpočetka da podigne nivo igre. Kao i da se vrati hemija koja sada oscilira, na momente izgleda i da je nema. Zvezda mora da se pokaže kao mentalno jaka i ujedinjena od početka utakmice. Partizan s druge strane, treba da održi formu i solidnu igru i da nastavi u istom ritmu. Videćemo kakvo će lice Zvezda da pokaže. Očekuje se da igrači reaguju, a iskusni su, igrali su već derbije, pobedili i smatram da će uspeti u tome – počeo je Gavrilović.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Potom se osvrnuo na rad dva velika trenera Duška Ivanovića i Željka Obradovića u redovima večitih. Gavrilović je zaključio da su obojica jugoslovenska škola, kao i da daju izuzetnu važnost odbrani.

– Za oba trenera možemo da kažemo da su jugoslovenska škola i da obojica daju veliku važnost odbrani. Željko Obradović je na vreme shvatio da ekipa koju ima nije satkana od igrača kojima odbrana može da bude najvažnija karakteristika. Našao je ravnotežu u ritmu igre, broju šuteva, jer ipak ima igrače kao što su Kevin Panter, Dante Egzum, Jam Madar koji lako kreiraju i nalaze šuteve, ali nisu veliki defanzivci. Baš u nalaženju ritma koji im odgovara se krije i uspeh i napredak ekipe u toku sezone. Pobede iz poslednjih nedelja predstavljaju veliki skok u formi – zaključio je Gavrilović.

BONUS VIDEO:

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter