1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PETARDA ZVEZDE ZA ROĐENDAN: Kanga briljirao, Rakonjac opravdao poverenje sa dva gola! (VIDEO)

Objavljeno: 12.03.23 u 17:57

Zvezda je opravdala ulogu favorita i zabeležila ubedljivu pobedu

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Novog Pazara rezultatom 5:1 u okviru 26. kola MozzartBet Superlige Srbije.

Crveno-beli“ su u seriji od 5 pobeda i trenutno imaju 18 bodova prednosti u odnosu na ekipu Partizana.

Domaći su stigli do prednosti u 11. minutu golom Marka Rakonjca, koji je glavom zatreso mrežu Novog Pazara na asistenciju Gejlora Kange.

 

 

 

Odlično je prošao Prucev po levoj strani ostavio loptu za Kangu, koji je pokušao sa ivice kaznenog prostora da ugrozi gol gostiju ali bez previše opasnosti.

Pazarci su dobro zapretili u 22. minutu kada je Đuričković šutirao glavom ali je Borjan bio na pravom mestu.

Samo tri minuta kasnije, Aleksandar Dragović je igrao rukom u kaznenom prostoru pa su gosti dobili priliku da iz penala stignu do izjednačenja. Tu priliku je iskoristio Andrija Majdevac, koji je prevario golmana Milana Borjana i plasirao loptu u levu stranu.

 

 

Loše izletanje Borjana umalo je skupo koštalo „crveno-bele“ ali je šut sa skoro pola terena otišao u gol aut. Igrao se 33. minut kada je defanzivac Novog Pazara igrao rukom u svom šesnaestercu pa je nakon konsultacije sa VAR sobom dosuđen penal za Zvezdu.
Gejlor Kanga je bio precizan sa kreča i donosi novo vođstvo svojoj ekipi. Pročitao je golman stranu ali je šut bio dovoljno precizan.

 

U 38. minutu je stativa spasila „crveno-bele„. Ergelaš je odlično šutirao i savladao Milana Borjana, ali lopta pogađa stativu i rezultat ostaje nepromenjen.
Prvo uzbuđenje u nastavku meča videli smo u 58. minutu kada je Rakonjac imao dobru šansu za drugi gol na utakmici. Ipak, utisak je da je bio previše ležeran, što su golman Slavković i štoper Novog Pazara iskoristili i zaustavili njegov pokušaj.

Mogla je Zvezda do trećeg gola u 66. minutu. Odličan pas Mirka Ivanića za Kataija, koji nije najbolje reagovao iz izgledne pozicije. Lak plen za golmana gostujućeg tima.
Pritisak „crveno-belih“ se isplatio u 73. minutu. Sjajan gol Gejlora Kange. Gabonac je šutirao sa ivice kaznenog prostora a lopta je završila pod prečku. Zaista efektan gol omalenog veziste.

 

 

Namirisala je Zvezda nemoć defanzivne linije gostiju i to surovo kažnjava. Samo 4 minuta nakon Kange, Aleksandar Katai stiže do 15. gola ove sezone u svim takmičenjima. Odlično je lobovao nemoćnog Slavkovića.

 

 

Tačku na odličan meč, stavio je Rakonjac svojim drugim golom na meču u 82. minutu.

Crvena zvezda je i dalje lider šampionata sa 72 boda, čak 21 više od sledećeg Partizana. Novi Pazar je 6. sa 44 osvojenih bodova.

 

 

0
0

1 Komentara

  1. Jeste, Kanga je briljirao a pogotovo je dobro igrao u prvom poluvremenu sa sedam izgubljenih lopti i sijaset lopti vraćenih unazad. Takav nam spori 39. godišnji Kanga treba za LŠ!

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter