2
Evroliga

Danilo Andjusic Partizan - Crvena Zvezda, Evroliga, 8.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ZAVRŠENO JE 28. KOLO EVROLIGE: Evo kako izgleda tabela, gde je Partizan, a gde Crvena zvezda!

Objavljeno: 10.03.23 u 23:50

Rasplet se bliži.

Ove večeri, završeno je i 28. kolo Evrolige, koje je kompletirano trijumfom Monaka nad Baskonijom. Što se tiče naših predstavnika, Partizan Mozzartbet je svoju turneju po Italiji završio porazom od Olimpije iz Milana, dok je Crvena zvezda Meridianbet izgubila od Panatinaikosa u Atini.

Do kraja prvog dela sezone u Evroligi, ostalo je još samo 6 kola, a odavno je više nego očigledno da će se za TOP 8 voditi ogromna borba. Nakon ovog kola, jasno je da i dalje niko matematički nije obezbedio plasman među najboljih osam ekipa, ali ipak male su šanse da će bez toga ostati ekipe poput Barselone, Reala iz Madrida, Olimpijakosa, Fenerbahčea i Monaka.

Ipak, na drugoj strani, imamo čak 4 tima koja dele skor 15-13, među kojima je Partizan. U pitanju su još Baskonija, Makabi i Žalgiris, dok Anadolu Efes ima skor 13/14 uz utakmicu manje, koji će igrati sa Realom narednog utorka.

Crvena zvezda nalazi se na 14. poziciji sa skorom 12/16, a šanse za plejof su trenutno u domenu teorije. Što se tiče Partizana, crno-beli su među glavnim konkurentima za TOP 8 fazu, ali treba napomenuti da ekipa Željka Obradovića ima i najteži raspored u Evropi.

Nema sumnje da nas očekuje rasplet u velikom stilu, kako je uostalom i protekla ova sezona.

BONUS VIDEO:

31
6
2 Komentara
  1. Partizan je trenutno na sestoj poziciji ali u preostalih sest kola igra sa cetiri vodece ekipe (Real, Barsa,Monako i Olimpijakos plus gostuje Efesu i docekuje PAO-a. Uzasno tezak raspored i uopste nije za utehu sto ce docekati kuci tri velikana(OLY, Barc i Real). Recimo da je jedino objektivno mali favorit kuci sa PAo-om, u preostlih pet meceva to nije. Ali,ali…. ceta Zeljka Obradovica jeste kadra stici i pobeci i velikanima u grotlu vulkana Beogradske Arene. Objektivno, mi trebamo tri pobede da gotovo sigurno udjemo u T8.Dakle PAO i koja jos dva skalpa? Ja sam spreman da pretpostavim da je ekipa kadra tuci demoralisani EFES , a „kandidati“ su Barsa i OLY. Sve drugo bilo bi cudo a svakako cudo ce i biti da stvarno ostanemo tu gde smo na tabeli. Ima nesto sto je prednost u odnosu na Baskoniju, Zalgiris da imamo pristojnu prednost u kos razlici prema ovim klubovima,to mozemo ostvariti i prema EFES-u. Generalno, mnogo komplikovana kalkulacija i u takvim okolnostima najbolji recept je maksimalni angazman pa sta bude! Srecno Partizane!
    Sto se Zvezde tice, bruka i sramota, oni kao da izgube glavu u gostovnjima, ne mogu se prepoznati. Ivanovic ipak pokazuje da nije trener za velika dela. U kosarci dobar trener je pola ekipe a on to nikako ne dokazuje!

    8
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter