0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

SUSRET VIRTUSA I PARTIZANA KASNIO ZBOG TEHNIČKIH PROBLEMA: Crno-beli iz Beograda čuvaju skromnu prednost! (I ČETVRTINA)

Objavljeno: 07.03.23 u 20:59

Ekipa Željka Obradovića odlično je raspoložena u fazi napada!

U okviru 27. kola najkvalitetnijeg takmičenja na Starom kontinentu košarkaši Virtusa ugostili su u Bolonji ekipu Partizana. Susret u ‘Segafredo Areni‘ počeo je nešto kasnije nego što je planirano zbog tehničkih problema.

Dva tima su u bogatim istorijama u 17 navrata ukrstila koplja, a Italijani vode sa 10:7 u pobedama.

Nakon 10 minuta igre Partizan vodi sa 26:28.

Odmeravanje snaga italijanskih is srpskih crno-belih počelo je sa dve brze trojke. Najpre je Miloš Teodosić pogodio za domaći sastav u ranoj fazi napada, da bi na isti način uzvratio Kevin Panter na drugoj strani.

Fantastična atmosfera u Bolonji viđena je i uoči susreta, jer su se osim timova na terenu nadmetali i navijači na tribinama.

Srpski tim je došao do prvog vođstva kada je za 3:5 pogodio iskusni Džejms Naneli.

Izjednačenje je doneo Džordan Miki atraktivnim zakucavanjem, ali nastavilo se u brzom ritmu jer je za tri poena pogodio Jam Madar.

Publika je imala priliku da posmatra vrlo dinamičnu utakmicu. U sjajnom šuterskom raspoloženju gosti su startovali duel. Alen Smailagić je ubacio i treći šut za tri poena za Partizan. Nakon manje od četiri minuta igre odvojio se Partizan na 7:13.

Pet vezanih poena Heketa omogućili su domaćinu da priđe na 12:13. Virtus je prepoznatljiv po sjajnoj odbrani tokom čitave sezone.

Nanizali su Italijani nekoliko grešaka, a Partizan je to znao da kazni. U tranziciji su za dva pogađali Naneli i Panter.

Gotovo svi igrači beogradskog tima bili su razigrani od starta meča, dok je Virtus parirao na leđima fantastičnog Miloša Teodosića. Partizan se na minut do kraja prve deonice odlepio na velikih 19:26. Zatražio je Skariolo tajm-aut i njegova ekipa se koliko, toliko konsolidovala.

Prva deonica završena je rezultatom 26:28.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter