0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

OBRADOVIĆ: ‘Navijači nas guraju, nemam reči! Čestitam ljudima koji su spremili iznenađenje Daniloviću!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 07.03.23 u 23:50

Velika pobeda crno-belih!

Košarkaši Partizana ostvarili su veoma važan trijumf na gostovanju Virtusu u Bolonji. Izabranici Željka Obradovića su u okviru 27. kola najkvalitetnijeg evropskog takmičenja slavili sa 79:88 i tako u značajnoj meri povećali svoje šanse za ulazak među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu.

Partizan su do trijumfa predvodili Dante Eksum i Kevin Panter sa po 17 postignutih poena, dok je fantastičan bio i Džejms Naneli sa 16 poena. Jam Madar je dodao 11, a Ledej 10 poena. Važnu ulogu imao je i Alen Smailagić, koji je ubacio devet poena, ali i na adekvatan način zamenio izuzetno neraspoloženog Matijasa Lesora.

Po završetku utakmice oglasio se šef stručnog štaba Partizana, Željko Obradović.

– Pre svega, košarci su potrebni mečevi poput ovog. Atmsofera od strane navijača i Virtusa i Partizana. Ovo je bilo posebno i za Evroligu, kako unutra tako i napolju. Utakmica je bila teška, kao što smo očekivali. U prvom poluvremenu smo igrali dosta lošu odbranu, ali to je zato što je Virtus bio spreman da kazni sve propuste u pripremi utakmice. Na poluvremenu smo pričali, odlučili smo da promenimo nešto, bilo je dobro, pokušali smo i došli u poslednju četvrtinu gde smo odigrali najbolje minute, uzeli smo prednost i iskontrolisali je do kraja. Veoma važna pobeda, ali utakmica nova je u čevrtak protiv Milana – istakao je Obradović koji se potom osvrnuo na činjenicu da je utakmicu uživo posmatrao i predsednik KSS, Predrag Saša Danilović:

FOTO: Turkish Airlines EuroLeague
@EuroLeague/ Twitter

– Naravno, ovo je posebno, posebno za Sašu. On je zaslužio, dao je sve ovom klubu i Partizanu, igrao je u Evropi za dva kluba, kad on kaže da se ovde oseća kao kod kuće, to je tačno. Posebno je, čestitam njemu, ali i ljudima koji su spremili iznenađenja za njega. Već sam rekao da ove godine imamo neverovatnu atmsoferu u Beogradu, velik broj ljudi, mislim da je takva podrška i svuda gde igramo. Oni nas guraju, nemam reči kako da opišem to što oni rade. Oni su posebni – poručio je legendarni stručnjak.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@pbg.news је поделио/ла објаву

 

6
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter