5
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA I PARTIZAN U VRHU EVROPE: Evroliga objavila presek stanja glednosti utakmica! (FOTO)

Objavljeno: 05.03.23 u 14:50

Kada je reč o procentima popunjenosti razlike gotovo i da nema!

Kako to obično biva kada srpski klubovi nastupaju u na evropskoj sceni, protivnički igrači su fascinirani atmosferom koja nastaje u beogradskim dvoranama.

Delije i Grobari važe za najvatrenije navijačke grupe na prostorima Starog kontinenta, a neretko se video snimci sa tribina nađu i na zvaničnim profilima na društvenim mrežema Evrolige.

Brojke su vrlo jasne – kada je u pitanju glednost crveno-beli i crno-beli su u samom vrhu.

Prema najnovijem preseku stanja, crno-bele u proseku posmatra 17.012 gledalaca, a ‘Štark Arena’ je ispunjena do nivoa od 92 posto.

Kada je reč o Crvenoj zvezdi, u proseku ekipu sa Malog Kalemegdana gleda 7.277 navijača. Hala ‘Aleksandar Nikolić’ ispunjena je sa 91 odsto svog kapaciteta.

Ispred večitih rivala, koji zauzimaju peto i šesto mesto, nalaze se samo Makabi sa 96,7%, Žalgiris sa 95,5%, Asvel sa 94,3% i Monako sa 92,7%.

Kada je reč o prosečnoj posećenosti Partizan je na prvom mestu, dok je Zvezda na 11. poziciji. Bitan faktor je kapacitet dvorane, koji samim tim utiče i na brojke.

9
1
5 Komentara
  1. Upoređujete neuporedivo.

    Partizan je pokazao hrabrost samim tim što je ušao u sezonu kao domaćin u tolikoj hali. Najveća u celoj EL. Njena popunjenost i atmosfera su posebna priča.

    3
    0
    Odgovori
    • Sram vas bilo!Koliko ste ostrasceni zvezdasi opet prvoimenovana vam je zvezda!Zrno postovanja nemate za klub koji je jedini osvojio Euroligu a sada ga vodi njen devetostruki osvajc titula Zeljko Obradovic!

      7
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter